Itinerari interpretatiu de La Ruta de les Fonts de Breda

L’itinerari interpretatiu de la ruta de les fonts és un projecte elaborat per l’Anna Muntal, veïna de Breda, en el marc del seu treball de fi de grau amb la col·laboració de l’Ajuntament de Breda. Aquesta iniciativa consisteix en la instal·lació de 4 plafons informatius, el primer ubicat a la plaça de la vila i els altres tres distribuïts al llarg de l’itinerari.

Mitjançant aquests plafons, els visitants tindran l’oportunitat de participar en diverses activitats. Entre elles, es destaquen jocs inclosos en els cartells, així com la possibilitat de col·laborar en el projecte de la Ruta de les Fonts de l’Inaturalist, una iniciativa de ciència ciutadana. A més, l’itinerari està disponible en format digital mitjançant un mapa interactiu, que permet als usuaris seguir la ruta amb google maps i en cas que no es pugui dur a terme la ruta a peu, també permet observar els cartells i l’entorn sense necessitat de fer la ruta presencialment.

Aquest treball conjunt entre l’Anna Muntal (Grau de Biologia Ambiental a la Universitat Autònoma de Barcelona) i l’Ajuntament de Breda ha permès crear aquest itinerari interpretatiu de la Ruta de les Fonts, una proposta enriquidora que promou la descoberta del patrimoni local i l’interès per la natura.