Els propers 20 i 21 de novembre tindrà lloc una consulta ciutadana que determinarà la relació del poble de Breda amb el Cercle Bredenc. El punt de votació serà el Centre Cívic 1 d’Octubre i podran votar tots els majors de 16 anys empadronats a Breda. Al moment de la votació s’haurà de presentar DNI, NIE o passaport.

La consulta fa referència a la relació contractual que ara mateix uneix l’Ajuntament de Breda amb l’associació propietària de l’equipament. La propera finalització del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) definirà els usos urbanístics del poble durant les properes dècades i implica haver de prendre una decisió sobre disposar o no d’un equipament per a activitats culturals i festives.

Actualment es troba en vigor un conveni segons el qual el consistori pot utilitzar la Sala Gran del Cercle Bredenc durant 25 dies a canvi d’un lloguer. Per altra banda, les dependències de l’Espai Jove i l’OAC també es troben sota un règim de lloguer. El Cercle Bredenc, situat al centre del municipi, fa a dia d’avui les funcions d’aquest espai, ja que acull gran part de l’activitat cultural, social i ludicofestiva de Breda, malgrat no és de titularitat municipal.

Per aquests motius l’Ajuntament es planteja quina ha de ser la relació de Breda amb aquest espai i la trasllada a la ciutadania. Una decisió que va ser aprovada per unanimitat de tots els partits presents al Ple de la Corporació Municipal a la sessió del 27 de juliol.

La consulta tindrà tres opcions, de la qual s’haurà de triar una:

  • Mantenir la relació contractual actual amb l’Associació Cercle Bredenc, propietària de l’equipament.
  • Treballar per fer que el Cercle Bredenc sigui de titularitat municipal.
  • Deixar la relació i construir un equipament nou al marge del Cercle Bredenc.