Diferents entitats, associacions i col·lectius de Breda han preparat diverses activitats en benefici de ‘La Marató’ de TV3, que el proper diumenge 16 complirà la seva 27a edició. Els fons recaptats durant la jornada es destinaran a la lluita contra el càncer. D’aquesta forma el poble de Breda tornarà a mostrar la seva cara més solidària en un esdeveniment imprescindible del Nadal a tot Catalunya.

Els actes es repartiran durant els mesos de desembre i gener de 2019. Els primers seran les penyes barcelonista i blanc-blava de Breda, que el dissabte 8 de desembre a les 11 hores disputaran un partit amistós al camp d’esports municipal. Durant l’acte hi haurà un sorteig de material esportiu. Diumenge 9 el Centre Excursionista de Breda organitza una caminada solidària pels boscos del Montseny. La sortida es farà en grup a les 7 hores des del local de l’entitat a Can Xifré, per a completar un recorregut de 18 quilòmetres. Els participants podran fer una donació voluntària que es destinarà íntegrament a La Marató.

El diumenge 16, dia de l’emissió de ‘La Marató’ a Televisió de Catalunya, hi haurà vàries activitats.  Entre les 10 i les 13 hores diferents entitats i associacions del municipi seran presents amb diferents parades venent diferents tipus de productes en un mercat solidari al carrer Prat. A les 11 hores serà el torn del Country Breda, que farà una exhibició de balls en línia a la plaça Lluís Companys. A la tarda l’atenció la centrarà la setena edició del pessebre vivent de Dones de Breda, que entre les 18 i les 21 hores convertirà el nucli històric del municipi en una immensa escena nadalenca. L’esdeveniment, que aplega cada any al voltant de 2.000 persones, és un dels actes més destacats de les festes de Nadal al municipi. Dones de Breda, entitat organitzadora de l’acte, aportarà 0,50€ de cada entrada venuda.

Tot i que hagi passat el dia de La Marató, encara hi hauran actes a Breda. El diumenge 30 de desembre el Taller de Músics de Breda realitzarà una cantada solidària de nadales a l’entorn del mercat municipal, on tothom podrà fer la seva aportació. Per altra banda, l’Associació de Veïns Vilatans de Breda prepara un acte pel mes de gener sobre el qual s’informarà més endavant.