Aquesta setmana s’ha iniciat el procés mitjançant el qual l’Ajuntament de Breda reparteix 100 viseres de protecció a comerciants del municipi que durant aquests dies excepcionals mantenen oberts els seus negocis i ofereixen atenció al públic. Aquestes viseres protectores incorporen una làmina de plàstic que cobreix tota la cara i evita tant l’arribada d’aerosols d’altres persones com que el propi portador pugui tocar-se la cara amb les mans, pel que és una efectiva eina per evitar la propagació del coronavirus Covid-19.

Les viseres de protecció repartides corresponen a una donació de Coronavirus Makers Catalunya, una iniciativa ciutadana composada per makers, és a dir, creadors de productes amb impressores 3D. Organitzats sota aquest projecte, els makers fabriquen dispositius mèdics i equips de protecció per a lluitar contra la Covid-19 de forma altruista. Gràcies a coordinació amb metges i dissenyadors s’aconsegueixen productes vàlids per al seu ús, que es reparteix entre el territori en funció de la necessitat.

Aquestes viseres, com la resta de material de protecció, s’ha de netejar i desinfectar després de cada ús. Existeix un protocol de desinfecció consistent en submergir la peça durant un minut en una solució d’un 90% d’aigua i un 10% de lleixiu, o d’un 30% d’aigua i un 70% d’alcohol 96º. Amb aquests equips els comerciants del municipi disposen d’una eina més per a poder continuar fent la seva feina de la forma més segura possible mentre duri l’emergència sanitària actual i s’aconsegueixi arribar a un nou escenari de normalitat.