Un grup d’alumnes de l’Institut-Escola Montseny participarà aquest dissabte a la competició de robots “Robotseny”, que tindrà lloc de 10h a 13.30h a la Rectoria Vella de Sant Celoni. Paral·lelament es celebrarà la fira científica Montquímic. En cas de pluja la competició de robots es traslladarà al pavelló 11 de setembre i la fira científica quedarà suspesa.

L’alumnat bredenc competirà amb altres escoles de municipis de l’entorn del Baix Montseny. Sota el nom “DukeRobot” l’equip ha confeccionat un robot que haurà de superar diverses proves i aconseguir el major número de punts. Cada equip, format per grups de 3 a 6 persones, tindrà tres rondes de 2 minuts i 40 segons per completar amb èxit les diferents proves.

Com cada any tant la competició Robotseny com la fira científica Montquímic giren entorn un tema concret. Aquesta edició el tema és l’espai. Per aquest motiu, la competició de robots consistirà en diferents proves que recreen les etapes de diferents missions espacials: llançament de coet, refugi marcià, comunicació espacial, estació espacial internacional, ferralla espacial, aigua a la lluna, sistema solar, i el viatge de la Voyager. Per la seva banda, la fira científica es basarà en els problemes que els astronautes tenen a l’espai amb la pell.

El projecte Robotseny acosta la ciència i la tecnologia als centres educatius de la comarca del Baix Montseny. A través del disseny i la programació de robots desenvolupa les competències científiques i creatives dels alumnes treballant de forma cooperativa. Amb la intenció de consolidar aquest projecte a nivell educatiu compta també amb una xarxa de professorat implicat en aquesta temàtica per tal de crear lligams i compartir experiències en aquests àmbits. Per altra banda s’estableix una relació directa entre els alumnes de les escoles i les empreses patrocinadores. Les empreses assessoren els alumnes participants en la creació dels seus projectes, i col·laboren amb la cessió de material i amb una relació de reciprocitat en tant que representats de les empreses visiten els alumnes a les escoles com a la inversa.