El proper diumenge 17 de novembre l’Ajuntament de Breda organitza una marxa solidària a Breda a benefici de l’Associació Montseny Guilleries, entitat sense ànim de lucre que atén a persones amb discapacitat intel·lectual de la comarca de la Selva interior i el Baix Montseny.

La sortida de la prova serà a les 9 del matí des del poliesportiu municipal, punt que també acollirà l’arribada. Es poden triar fins a tres recorreguts: 10 quilòmetres, 5 quilòmetres i una tercera opció de 2 quilòmetres apta per a persones amb mobilitat reduïda. La inscripció es pot fer a través del web marxasolidariabreda.blogspot.com. El preu de la inscripció és de 10€ si es vol fer la marxa llarga i de 8€ per aquells qui triïn un dels dos recorreguts més curts. El mateix diumenge a partir de les 8h s’obriran les inscripcions de forma presencial, i tindran 2€ de recàrrec sobre el preu de la inscripció anticipada en tots els casos. A més de la participació, inclou esmorzar a l’arribada i petit obsequi per a tots els participants.

Els beneficis de la prova es destinaran als projectes de l’Associació Montseny Guilleries, que des de l’any 1968 ajuda a persones amb discapat intel·lectual a millorar la seva qualitat de vida i a facilitar la seva integració social i laboral. Compta amb un centre especial de treball que dona ocupació als seus usuaris amb tasques com servei de neteja, control de plagues i treballs forestals i de jardineria, entre d’altres. Per altra banda disposa d’un centre ocupacional per a persones amb una discapacitat superior al 65%, on els usuaris poden desenvolupar les seves capacitats a partir d’activitats com l’equinoteràpia, teatre o pràctica de l’esport. Finalment disposa de dues llars que fan la funció de residència per a usuaris que ho necessitin i que poden acollir més de 20 persones sota la supervisió d’un equip professional.