Un any més Breda celebrarà el Nadal amb un seguit d’activitats per a tots els públics. Des de l’11 de desembre i fins el 20 de gener hi haurà més d’una vintena d’actes festius tradicionals d’aquesta època de l’any. Tindran un lloc destacat les actuacions musicals. Una de els activitats més destacades serà el concert de l’Orfeó Català el proper dissabte 15 de desembre al Cercle Bredenc. L’actuació servirà com a cloenda dels actes de commemoració del 950è aniversari del Monestir de Sant Salvador, recordant l’actuació que el mateix Orfeó Català va fer el 1968 amb motiu del Novè Centenari del cenobi bredenc.

El Cercle Bredenc també acollirà actes com la Cantada de Nadales dels alumnes de l’Escola Montseny o el Concert de Cap d’any organitzat per Dones de Breda i el Cercle Bredenc, que aquest any comptarà amb l’actuació de La Principal de La Bisbal. Per primera vegada també els alumnes de l’Escola Montseny representaran “Els Pastorets” a la Sala Gran del Cercle els propers 11 i 12 de desembre. Per altra banda, el Concert de Nadal de l’Escola Municipal de Música “Càntir” canvia d’ubicació i tindrà lloc el 14 de desembre al Centre Cívic 1 d’Octubre. Encara amb la música com a fil conductor, el 22 de desembre la coral “Les Veus del Casal” organitza una Cantada de Nadal a l’església parroquial juntament amb altres corals convidades. El 28 de desembre, l’associació BRAM -Breda Acció Musical- i l’Escola Municipal de Música “Càntir” celebraran una “Jam Session” al Centre Cívic 1 d’Octubre on tothom podrà anar a tocar diversos instruments i fer la seva música. Els membres de BRAM ens portaran la nit del 31 de desembre a l’1 de gener una festa de Cap d’Any a la Sala Gran del Cercle Bredenc. A partir de la 1 de la matinada el punxadiscs Pere Vigatà serà l’encarregat d’omplir la primera nit de l’any d’èxits de tots els temps.

Aquest 2018 la biblioteca municipal també serà present als actes de Nadal de Breda amb la presentació dels llibres infantils “El dit de l’emperador” i “Missió impossible”, escrits pel bredenc Xavier Castanyer, que tindrà lloc el 18 de desembre. El dia següent acollirà una sessió de conta-contes de Nadal i taller de fanalets.

Durant aquestes festes nadalenques el municipi es tornarà a omplir d’il·lusió gràcies a unes visites molt especials. El 23 de desembre arribarà a la plaça Lluís Companys el Tió de Nadal, que repartirà regals i berenar per a la mainada en un acte organitzat per la Unió de Botiguers i Comerciants de Breda. La UBIC també organitza l’arribada dels patges reials de Ses Majestats els Reis d’Orient, que els matins dels dies 22 i 23 de desembre visitaran els comerços de la vila. Els patges seran els encarregats de recollir les cartes de tots els nens i nenes l’1 de gener al Cercle Bredenc. L’acte culminant serà la nit del 5 de gener amb la cavalcada de Ses Majestats els Reis d’Orient. A les 18h Melcior, Gaspar i Baltasar sortiran del Passeig de les Escoles per a fer un recorregut pel municipi que els durà fins la plaça de la Vila, on tindrà lloc la seva rebuda. Posteriorment es traslladaran al Cercle Bredenc on donaran caramels a la mainada.

Breda tampoc faltarà enguany amb la seva cita solidària amb La Marató de TV3. Entre els mesos de desembre i gener tindran lloc diversos actes organitzats per entitats del municipi per a recaptar fons per a aquesta iniciativa solidària de Televisió de Catalunya, que aquest 2017 arriba a la seva 27a edició, dedicada a la lluita contra el càncer.

La tarda del diumenge 16 de desembre torna un dels actes que ja s’ha convertit en imprescindible a les festes nadalenques de Breda. El centre històric del municipi tornarà a omplir-se de la màgia del Nadal amb la 7a edició del pessebre vivent de Dones de Breda, que representarà més d’una vintena d’escenes relacionades amb el naixement de Jesús amb la participació de més de 200 figurants i més de 50 col·laboradors, entre ells diferents masies del poble, que faran que el centre històric de la vila es converteixi una vegada més en una postal idíl·lica.

El final del Nadal a Breda tornarà a tenir l’esport com a protagonista. El 13 de gener la Penya Barcelonista de Breda  tornarà a ajudar a recuperar-se dels excessos amb el menjar amb la cursa “Crematorrons”. La prova tindrà dos recorreguts de 12 i 22 quilòmetres. El 20 de gener el Club Ciclista de Breda celebrarà per segona ocasió la “Crematorrons BTT”.

Les festes de Nadal acolliran altres tradicionals al municipi, com l’exposició de pessebres tradicionals i diorames del Cercle Bredenc, del 15 de desembre i el 6 de gener a la seva sala polivalent, el Parc Infantil de Nadal els propers 2, 3 i 4 de gener al Poliesportiu Municipal o la Quina “Stick” del Club Patí Breda, que enguany serà els dies 25 i 26 de desembre, també al Poliesportiu Municipal.

Consulteu el programa aquí: PROGRAMA NADAL A BREDA 2018