Consulteu el programa aquí: PROGRAMA NADAL 2019

Un any més Breda celebrarà el Nadal amb un seguit d’activitats per a tots els públics. Des del 14 de desembre i fins el 19 de gener hi haurà prop d’una vintena d’actes festius tradicionals d’aquesta època de l’any. Aquest cap de setmana inicial estarà marcat per la solidaritat, ja que tindran lloc el gruix d’actes a benefici de La Marató de TV3, que aquest any es dedica a la lluita contra les malalties minoritàries. Dissabte 14 el Camp de Futbol Municipal acollirà una matinal solidària amb un partit amistós entre els equips femení infantil de la UE Breda i el FC Cardedeu i la reedició del “derbi de penyes” entre dos combinats de la Penya Barcelonista de Breda i la Penya Blanc Blava de Breda i Comarca. Hi haurà el sorteig de diversos articles esportius i s’acceptaran donacions. Diumenge 15 la plaça Lluís Companys serà l’epicentre de les activitats populars que es duran a terme per a recaptar fons per a La Marató. Una quinzena d’activitats organitzades per diverses entitats i persones a títol individual que es completaran amb una caminada solidària pels voltants del municipi organitzada pel Centre Excursionista de Breda. Les contribucions a La Marató es completaran amb la donació de 0,50€ de cada entrada venuda pel Pessebre Vivent de Dones de Breda del 22 de desembre i una tirada solidària de la quina “Stick” del Club Patí Breda, el 26 de desembre.

Dissabte 14 a la tarda tindrà lloc una novetat d’enguany: la Foto de Nadal al Claustre del Monestir. A partir de les sis de la tarda tothom podrà anar a la plaça del Claustre a fer-se una fotografia de Nadal en un marc incomparable. El Banc de Temps de Breda, organitzador de l’activitat, enviarà per correu electrònic cadascuna de les fotos als seus destinataris.

Un any més els alumnes de l’Escola Montseny tornaran a ser protagonistes amb diverses activitats que es celebraran a la Sala Gran del Cercle Bredenc. Els alumnes de 6è representaran l’obra de teatre “Sopar a Ca la Teresa”. Dilluns 16 serà el torn de 6è “A” i dimarts 17 actuarà 6è “B”. Per altra banda, divendres 20 tot l’alumnat del centre participarà a la tradicional Cantada de Nadales. La Sala Gran també acollirà el Concert de Nadal que organitza el Cercle Bredenc. Serà el 27 de desembre amb l’actuació de La Principal de La Bisbal.

Durant aquestes festes nadalenques el municipi es tornarà a omplir d’il·lusió gràcies a unes visites molt especials. El 22 de desembre arribarà al pati del Centre Cultural Els Forns el Tió de Nadal, que repartirà regals i berenar per a la mainada en un acte organitzat per la Unió de Botiguers i Comerciants de Breda. La UBIC també organitza l’arribada dels patges reials de Ses Majestats els Reis d’Orient, que els matins dels dies 23 i 24 de desembre visitaran els comerços de la vila. Els patges seran els encarregats de recollir les cartes de tots els nens i nenes l’1 de gener al Cercle Bredenc. L’acte culminant serà la nit del 5 de gener amb la cavalcada de Ses Majestats els Reis d’Orient. A les 18.45h Melcior, Gaspar i Baltasar sortiran del Passeig de les Escoles per a fer un recorregut pel municipi que els durà fins la plaça de la Vila, on tindrà lloc la seva rebuda. Posteriorment es traslladaran al Cercle Bredenc on donaran caramels a la mainada.

La tarda del diumenge 22 de desembre torna un dels actes que ja s’ha convertit en imprescindible a les festes nadalenques de Breda. El centre històric del municipi tornarà a omplir-se de la màgia del Nadal amb la 8a edició del pessebre vivent de Dones de Breda, que representarà més d’una vintena d’escenes relacionades amb el naixement de Jesús amb la participació de més de 200 figurants i més de 50 col·laboradors, entre ells diferents masies del poble, que faran que el centre històric de la vila es converteixi una vegada més en una postal idíl·lica.

A Breda també es celebrarà l’entrada al 2020. La nit del 31 de desembre a l’1 de gener l’associació BRAM –Breda Acció Musical- celebrarà una gran festa de Cap d’Any a la Sala Gran del Cercle Bredenc. A partir de la 1 de la matinada els punxadiscs DJ Juan i Pere Vigatà seran els encarregats d’omplir la primera nit de l’any amb la millor música.

El final del Nadal a Breda tornarà a tenir l’esport com a protagonista. El 12 de gener la Penya Barcelonista de Breda  tornarà a ajudar a recuperar-se dels excessos amb el menjar amb la cursa “Crematorrons”. El 19 de gener serà el torn dels amants de la bicicleta, ja que el Club Ciclista de Breda celebrarà per tercera ocasió la “Crematorrons BTT”.

Les festes de Nadal acolliran altres tradicionals al municipi, el Parc Infantil de Nadal els propers 2, 3 i 4 de gener al Poliesportiu Municipal o la Quina “Stick” del Club Patí Breda, que enguany serà els dies 25 i 26 de desembre, al Cercle Bredenc.