Consulteu el programa aquí: PROGRAMA NADAL 2020

El Nadal d’aquest 2020 serà el més atípic que recordem, però això no impedirà que Breda el celebri de la millor forma possible. Per seguretat no es poden celebrar actes multitudinaris que tradicionalment formen part d’aquestes dates al municipi, com poden ser concerts, festes, activitats infantils, quines o curses, entre d’altres. Tot i així l’esperit nadalenc es manté viu gràcies als actes que s’han pogut adaptar a la situació que ens trobem.

El Nadal 2020 a Breda compta amb una desena d’activitats compreses entre el 20 de desembre i el 5 de gener. Les activitats més multitudinàries seran les relacionades amb les visites més esperades per petits i grans: el Tió i els Reis d’Orient. Per a dur-les a terme es seguiran tots els protocols de seguretat. Els actes començaran diumenge 20 amb la visita del Tió de Nadal al pati del Centre Cultural Els Forns. Per a assegurar el compliment de tots els protocols cada nen haurà de portar el seu propi bastó de casa i mantenir una distància prudencial a la cua. Pel que fa a SSMM els Reis d’Orient, primer arribaran els Patges Reials, que passaran pels comerços associats a la UBIC els matins del 23 i el 24 de desembre. Posteriorment es dirigiran a les llars del municipi per a recollir les cartes de tothom, els dies 30 i 31 de desembre i 1 de gener. Es distribuiran per zones per a arribar a totes les cases de Breda, pel que no caldrà sortir mes enllà del portal per entregar la carta. També es disposarà una bústia especial a l’Ajuntament per si no es pot entregar la carta en el moment que els Patges Reials passin per casa. La nit del 5 de gener apareixeran els Reis d’Orient amb la tradicional Cavalcada, que enguany amplia substancialment el seu recorregut per a que se’ls vegi passar des de casa i evitar aglomeracions. En cas de viure en un punt que no forma part del recorregut, caldrà acostar-se al que sigui més proper al domicili. Per altra banda, es demana no seguir les carrosses.

Un dels actes més tradicionals dels darrers anys, el Pessebre Vivent de Dones de Breda, adopta un nou format per a qui tothom qui vulgui el pugui gaudir de forma virtual, el “Pessebre Vivent Confinat”. En les darreres setmanes s’han fet les gravacions de les escenes corresponents al muntatge d’aquest any i a partir de diumenge 20 es podrà veure en vídeo a www.donesdebreda.cat. Per altra banda, del 20 al 31 de desembre les voltes de la plaça Lluís Companys acolliran una representació del pessebre.

Aquestes festes de Nadal a Breda també podrem gaudir del teatre. Concretament de l’espectacle “Moltes Gràcies” de Quim Masferrer, el proper 27 de desembre a partir de les 18h. Un muntatge creat durant el confinament de la passada primavera amb el qual s’acostarà a la gent per sentir històries entranyables, actes solidaris i experiències úniques, i que siguin compartides amb la resta de vilatans del municipi. Per a arribar a tothom compta amb un escenari mòbil tècnicament equipat per arribar fins a balcons, portals, finestres o a peu de carrer. En cas de viure en algun carrer que no forma part del recorregut, la funció es podrà seguir en directe a través de www.moltesgracies.cat.

L’espectacle de Quim Masferrer no és l’únic que forma part del programa de Nadal. El grup Total Circ ens porta l’espectacle “Hotel Bucarest – Bellboys Circus”, recuperant l’esperit del Dia del Circ, que enguany no s’ha pogut celebrar. La cita serà el 28 de desembre a les 16h a la plaça Lluís Companys. Per altra banda, el proper 3 de gener la Just Band oferirà un concert amb versions de “pop” i “rock”.

Per a més informació sobre horaris, localitzacions i recorreguts podeu consultar el programa de Nadal 2020 a l’inici d’aquest article. Properament arribarà a totes les llars del municipi. Per tal de seguir en tot moment amb les indicacions sanitàries, és obligatori respectar la distància de seguretat, fer ús de la mascareta i respectar les indicacions de la Guàrdia Municipal i de Protecció Civil. Totes les activitats anunciades en aquest programa estan subjectes a canvis o anul·lacions en funció de la situació sanitària i les restriccions imperants.