Consulteu el programa aquí: PROGRAMA NADAL 2021

Un any més Breda celebrarà el Nadal amb un seguit d’activitats per a tots els públics. Des del 11 de desembre i fins el 9 de gener hi haurà al voltant d’una vintena d’actes festius tradicionals d’aquesta època de l’any. Els actes començaran dissabte 11 amb la 1a Matinal Solidària de Motards Cabrera Montseny. Una campanya de recollida de joguines i donatius per a que cap infant es quedi sense regal de Nadal. Tindrà lloc una concentració de motos, un concert de rock i diferents opcions de menjar i beure per a esmorzar.

Durant el mateix cap de setmana, diumenge 12, tindrà lloc un dels actes destacats del Nadal al municipi, el Pessebre Vivent de Breda, que arriba als 10 anys de vida. Després de no poder-se celebrar les edicions de 2019 i 2020, aquest 2021 tornarà a omplir el centre històric de la Vila de la màgia del Nadal gràcies a l’acte organitzat per Dones de Breda. Com és habitual representarà més d’una vintena d’escenes relacionades amb el naixement de Jesús amb la participació de més de 200 figurants i més de 50 col·laboradors, entre ells diferents masies del poble, que faran que el nucli històric es converteixi una vegada més en una postal idíl·lica.

L’últim cap de setmana abans de Nadal estarà marcat per La Marató de TV3, que aquest any arriba a la seva 30a edició i que es dedicarà a la salut mental. Els actes començaran divendres 17 a les 18h al Camp de Futbol Municipal amb un partit solidari de les veteranes de la UE Breda. El matí següent, els benjamins i els alevins de la UE Breda també jugaran partits a benefici de La Marató de TV3 contra el Ca La Guidó i el Farners, respectivament. El plat fort arribarà a les 12h amb el “derbi” entre la Penya Blanc i Blava de Breda i la Penya Barcelonista de Breda. Per altra banda, diumenge 19 al matí la plaça de la Vila acollirà un mercat solidari i diverses activitats d’entitats també a benefici de La Marató de TV3.

L’últim cap de setmana de Nadal, a banda dels actes solidaris, estarà carregat d’activitats per a tots els públics. Dissabte 18 la plaça Lluís Companys serà l’escenari d’una “Tik Tok Party” nadalenca. A partir de les 16h es podrà anar per fer els millors “Tik Toks”. Diumenge 19 a les 12h el Cercle Bredenc acollirà una Cantada de Nadales a càrrec de l’Escola de Música Güell amb sorpreses per a la mainada. El mateix escenari acollirà de 17h a 20h una ballada de country a càrrec de Country Breda. Per altra banda, tant dissabte 18 com diumenge 19 es celebrarà el 1r Torneig de Nadal d’escacs de Breda a l’Espai Jove.

Un any més els alumnes de l’Institut-Escola Montseny tornaran a ser protagonistes amb diverses activitats que es celebraran a la Sala Gran del Cercle Bredenc. Divendres 17 de desembre durant tot el matí l’alumnat del centre farà diferents danses a les places de la Vila, Lluís Companys i Doctor Rovira. S’informarà detalladament a les famílies amb programes a part. Per altra banda no faltarà la tradicional obra de teatre interpretada per alumnes al Cercle Bredenc. Dilluns 20 a les 11h tindrà lloc una sessió per la resta d’alumnes del centre, i dimarts 21 a les 19h una segona funció per a familiars dels i les alumnes.

Durant aquestes festes nadalenques el municipi es tornarà a omplir d’il·lusió gràcies a unes visites molt especials. El 19 de desembre arribarà a la plaça Lluís Companys el Tió de Nadal, que repartirà regals per a la mainada en un acte organitzat per la Unió de Botiguers i Comerciants de Breda. Paral·lelament, ja es troben pels carrers del municipi 3 tions i 2 tiones que passaran aquestes festes amb nosaltres, i que podeu anar a saludar i fer-vos fotos amb ells i compartir-les a les xarxes socials mencionant els perfils de l’Ajuntament de Breda i la Comissió de Festes de Breda. Uns dies abans de Nadal també ens visitaran els Patges Reials de Ses Majestats els Reis d’Orient, que els matins dels dies 23 i 24 de desembre visitaran els comerços associats a l’UBIC.

Els patges seran els encarregats de recollir les cartes de tots els nens i nenes l’1 de gener a les 18h al Cercle Bredenc. Cal escriure bé el nom i l’adreça a la carta per tal que els Reis puguin tornar resposta. En cas que algú no pugui anar a lliurar la seva carta a l’acte de l’1 de gener podra fer-ho dipositant-la a la bústia reial que hi haurà del 27 de desembre al 3 de gener a l’entrada de l’Ajuntament. Finalment la nit del 5 de gener tindrà lloc la cavalcada de Ses Majestats els Reis d’Orient. A les 18.30h Melcior, Gaspar i Baltasar sortiran del Passeig de les Escoles per fer un recorregut pel municipi que els durà fins la plaça de la Vila, on tindrà lloc la seva rebuda. Posteriorment es traslladaran al Cercle Bredenc on rebran la mainada.

El final del Nadal a Breda tornarà a tenir l’esport com a protagonista. El 9 de gener la Penya Barcelonista de Breda tornarà a ajudar a recuperar-se dels excessos amb el menjar amb la cursa “Crematorrons”. Les inscripcions tenen un preu de 8€ amb esmorzar inclòs i s’hauran de fer el mateix dia de la cursa a partir de les 7h al local de la Penya Barcelonista. La sortida serà a les 8.30h.

Les festes de Nadal acolliran altres tradicionals al municipi, el Parc Infantil de Nadal els propers 2, 3 i 4 de gener al Poliesportiu Municipal o la Quina “Stick” del Club Patí Breda, que enguany serà els dies 25 i 26 de desembre, al Cercle Bredenc. Enguany s’hi suma al programa la xerrada “Aquest Nadal en família…posa’t les ulleres liles. Amplia la perspectiva coeducativa en l’educació de la mainada” a càrrec d’Espirals Igualtat. Serà el proper 16 de desembre a les 19h a l’Espai Jove.

El programa d’activitats de nadal arribarà properament a totes les llars del municipi. Caldrà seguir tota la normativa sanitària vigent en el moment de celebració de cada activitat. Totes les activitats anunciades en aquest programa estan subjectes a canvis o anul·lacions en funció de la situació sanitària i les restriccions imperants.