El pessebre vivent de Breda es consolida com un dels actes més destacats de la Vila durant les festes de Nadal. La seva cinquena edició va tornar a suposar un èxit rotund d’un acte que implica a una part important del municipi. Un any més la xifra d’assistents es situa al voltant dels 2.000 visitants, que van fer llargues cues per a contemplar el muntatge de més de 20 escenes representant el naixement de Jesús de Natzaret al nucli històric del municipi. Una vegada més alguns dels punts del recorregut que van aplegar més públic van ser el naixement de Crist, la baixada amb tirolina de l’àngel de l’anunciació des del campanar de l’Ajuntament, o l’escena amb soldats romans que té lloc a les columnes de l’antic claustre.

Dones de Breda, l’entitat organitzadora de l’esdeveniment, valora molt positivament la rebuda del pessebre vivent, tant de part del públic com dels vilatans de Breda. Un any més ha mobilitzat més de 200 voluntaris i una cinquantena de col·laboradors, molts d’ells masies del poble, que han ajudat amb els animals, eines i diversos materials que van ajudar a conformar els decorats.

Des de la organització també destaquen l’increment de visitants de fora de Breda. Els punts de venda situats a altres municipis, i la gran quantitat de reserves telefòniques rebudes confirmen aquesta tendència. A més dels pobles d’arreu de la comarca, fins a Breda van venir grups de llocs com Cardona, Badalona o Barcelona, confirmant que l’acte va agafant cada vegada més renom arreu del territori. En aquests cinc anys el pessebre vivent ha consumat el seu procés de consolidació i des de la organització esperen que en les properes edicions creixi més i es converteixi en una referència.