El proper dijous 19 de gener a partir de les 20.30h la Sala Gran del Cercle Bredenc acollirà la tercera sessió de cinema des que Breda es va adherir al Cicle Gaudí, un projecte que acosta el cinema català arreu del territori. La pel·lícula amb la que s’iniciarà el 2023 és “42 segundos”, dirigida per Àlex Murrull i Dani de la Orden i protagonitzada per Álvaro Cervantes i Jaime Lorente. El film explica la història de la selecció espanyola masculina de waterpolo dels Jocs Olímpics de Barcelona l’any 1992. A pocs mesos de la competició el combinat espanyol té tots els números per passar pel torneig en el que fa d’amfitrió sense pena ni glòria. Per aquest motiu es contracta un entrenador amb fama de dur i tècniques qüestionables. L’equip també té disputes internes entre el bloc de veterans catalans i joves madrilenys, encapçalats per Manel Estiarte i Pedro García Aguado, jugadors interpretats per Álvaro Cervantes i Jaime Lorente respectivament. Finalment, després d’un llarg i tortuós camí ple d’obstacles, arribaran més lluny del que tothom podia imaginar.

El Cicle Gaudí és un projecte impulsat per l’Acadèmia del Cinema Català juntament amb altres institucions que té com a objectiu promoure el consum de cinema català a tot el territori de llengua catalana, prestigiar la cinematografia feta aquí i fomentar un hàbit de consum en el públic. Per assolir-ho s’ha creat una xarxa estable de sales a Catalunya que porta cada mes una pel·lícula catalana a més d’un centenar de poblacions de tot el territori. Arriba allà on la ciutadania no té un accés fàcil a l’oferta en pantalla gran, ja sigui per manca de sala de cinema o bé per absència de programació catalana a les sales de cinema properes.

L’entrada general té un preu de 4,5€. També hi haurà entrades a un preu reduït de 3€ per a aquelles persones que tinguin el Carnet Jove, siguin sòcies de la Federació d’Ateneus de Catalunya o habitin al Baix Montseny. Per altra banda, amb la targeta del Club Vanguardia es podran aconseguir dues entrades al preu d’una.