El proper dijous 16 de març a partir de les 20.30h la Sala Gran del Cercle Bredenc acollirà una nova sessió de cinema del Cicle Gaudí, un projecte que acosta el cinema català arreu del territori. La pel·lícula amb escollida per aquest mes de març és “Suro”, l’òpera prima de Mikel Gurrea.

Protagonitzada per Vicky Luengo i Pol López, explica la història d’una parella que abandona la seva vida a la ciutat i es trasllada a una masia heretada per gestionar una explotació de suro a l’Alt Empordà. Una nova etapa en la seva vida en la que comencen a viure segons els seus ideals, però en la que poc a poc van sorgint diferents problemes i conflictes que amenacen amb destruir aquesta vida idíl·líca i els fa dubtar sobre les seves conviccions, ja que la el dia a dia els fa anar per un altre camí. “Suro”es va estrenar el mes de desembre de 2022 i ha estat guardonada amb tres premis al Festival de Cinema de Sant Sebastía i tres Premis Gaudí de l’Acadèmia del Cinema Català: millor direcció novella per Mikel Gurrea, millor protagonista femenina per Vicky Luego i millor protagonista masculí per Pol López.

El Cicle Gaudí és un projecte impulsat per l’Acadèmia del Cinema Català juntament amb altres institucions que té com a objectiu promoure el consum de cinema català a tot el territori de llengua catalana, prestigiar la cinematografia feta aquí i fomentar un hàbit de consum en el públic. Per assolir-ho s’ha creat una xarxa estable de sales a Catalunya que porta cada mes una pel·lícula catalana a més d’un centenar de poblacions de tot el territori. Arriba allà on la ciutadania no té un accés fàcil a l’oferta en pantalla gran, ja sigui per manca de sala de cinema o bé per absència de programació catalana a les sales de cinema properes.

L’entrada general té un preu de 4,5€. També hi haurà entrades a un preu reduït de 3€ per a aquelles persones que tinguin el Carnet Jove, siguin sòcies de la Federació d’Ateneus de Catalunya o habitin al Baix Montseny. Per altra banda, amb la targeta del Club Vanguardia es podran aconseguir dues entrades al preu d’una.