El proper dijous 18 de maig a partir de les 20.30h la Sala Gran del Cercle Bredenc acollirà una nova sessió de cinema del Cicle Gaudí, un projecte que acosta el cinema català arreu del territori. La pel·lícula amb escollida per aquest mes de març és “Vasil”, escrita i dirigida per Avelina Prat. La cinta ha suposat el seu debut com a directora de cinema.

Protagonitzada per Karra Elejalde i l’actor búlgar Ivan Barnev, explica la relació d’amistat que es genera entre l’Alfredo, un arquitecte jubilat rondinaire i solitari i en Vasil, un immigrant búlgar que dorm al carrer des que va arribar del seu país. L’Alfredo decideix acollir en Vasil a casa seva, davant la mirada perplexa de la seva filla, la Luisa. La trama desgrana com va evolucionant una relació entre dos homes que no tenen res en comú, excepte una passió compartida pels escacs. Poc a poc, tot i la barrera de l’idioma, es va generant una amistat entre els dos, afavorida pel carisma d’en Vasil, que lentament va trencant les barreres emocionals que l’Alfredo havia aixecat al seu voltant.

Estrenada l’octubre de 2022 al Festival de Cinema de Varsòvia i un mes després a sales comercials, “Vasil” ha aconseguit diversos premis. Va ser guardonada amb sis Premis Berlanga, atorgats per l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual i l’Institut Valencià de Cultura. Va guanyar en les categories de millor pel·lícula, millor direcció, millor guió, millor banda sonora, millor so i millor actriu secundària per Susi Sánchez. Els seus actors protagonistes, Karra Elejalde i Ivan Barnev, van ser guardonats com a millors actors al Setmana Internacional de Cinema de Valladolid.

El Cicle Gaudí és un projecte impulsat per l’Acadèmia del Cinema Català juntament amb altres institucions que té com a objectiu promoure el consum de cinema català a tot el territori de llengua catalana, prestigiar la cinematografia feta aquí i fomentar un hàbit de consum en el públic. Per assolir-ho s’ha creat una xarxa estable de sales a Catalunya que porta cada mes una pel·lícula catalana a més d’un centenar de poblacions de tot el territori. Arriba allà on la ciutadania no té un accés fàcil a l’oferta en pantalla gran, ja sigui per manca de sala de cinema o bé per absència de programació catalana a les sales de cinema properes.

L’entrada general té un preu de 4,5€. També hi haurà entrades a un preu reduït de 3€ per a aquelles persones que tinguin el Carnet Jove, siguin sòcies de la Federació d’Ateneus de Catalunya o habitin al Baix Montseny. Per altra banda, amb la targeta del Club Vanguardia es podran aconseguir dues entrades al preu d’una.