El sastre bredenc Joaquim Mayugo ha obert el “Taller-Museu del Vestit”, un espai d’exposició que repassa la seva trajectòria des dels seus inicis a l’ofici l’any 1950, així com altres vestits de la seva col·lecció personal. L’espai està situat al carrer Montnegre número 6. En Joaquim Mayugo oferirà visites guiades en grups d’un màxim de 10 persones els dimarts, dijous i dissabtes a hores convingudes. Per a concertar una visita cal trucar al número de telèfon 972 870 714. La visita a l’espai funcionarà amb el mètode de taquilla inversa, ja que al sortir cadascú podrà donar la voluntat. La recaptació es donarà a la Fundació Oncolliga Girona – Lliga Catalana d’Ajuda al Malalt de Càncer.

Actualment la mostra exhibeix al voltant d’una cinquantena de vestits de totes les èpoques. El contingut expositiu s’anirà renovant en tant que de les quatre sales de les que es composa l’espai només n’hi ha una de permanent, mentre que les altres s’aniran renovant temporalment. Al “Taller-Museu del Vestit” es poden veure vestits de núvia, peces modernes i una selecció dels vestits elaborats per Mayugo en la seva època a la Societat de Mestres Sastres de Barcelona-La Confiança (1979-1999), etapa en la que les seves creacions van desfilar per passarel·les de tot Espanya i al 21è Congrés Mundial de la Moda celebrat a Viena l’any 1985. Per altra banda aquest espai també acull vestits antics de la col·lecció personal del sastre, alguns datats del segle XVIII. La mostra es renovarà temporalment amb peces del fons de Joaquim Mayugo, que arriba fins al voltant de 3.000 vestits.

La inauguració va tenir lloc el passat dissabte amb la presència d’amics i coneguts del sastre. Per part de l’Ajuntament de Breda hi van acudir l’alcalde, Dídac Manresa, i el regidor Andreu Pujol. Tots dos van participar a l’acte protocol·lari de descoberta de la placa que suposava formalment la inauguració del “Teatre-Museu del Vestit”.