Aquest divendres a les 9 del vespre el Centre Cívic serà l’escenari per a una nova sessió del Cinefòrum de l’Associació de Veïns Vilatans de Breda. Es projectarà el documental ‘Ombres de la Transició, el cas Adolfo Bárcena’, que tracta la mort en estranyes circumstàncies d’aquest jove de Tordera que va morir el 20 de febrer de 1977 per un tret d’un membre de la Guàrdia Civil a Hostalric.

Quaranta anys després surt a la llum aquest documental, que és el resultat de més de 1000 hores de feina. A banda de la recreació teatral dels fets, la cinta aporta documents inèdits fins ara i la veu de 20 testimonis, responent a la majoria dels interrogants oberts. Familiars, amics i companys de l’Adolfo, però també activistes polítics torderencs d’aquella època i la periodista d’Interviu que va seguir el cas, són algunes de les veus que es poden escoltar al llarg del documental, que contextualitza els fets dins el període de la transició a la democràcia.

És una obra elaborada pel Centre d’Imatges i documentals de Tordera, dirigit pels historiadors torderencs Quim Fors i Santi Barrera i amb la banda sonora original del músic bredenc Josep Miquel i Calls. Els tres seran presents a la presentació de la cinta al Centre Cívic, mantenint un col·loqui amb el públic després de la projecció i presentant la banda sonora en directe.