Esterilització de gats ferals a Breda

Descripció breu i precisa de la proposta:L’import de la proposta s’invertirà en l’esterilització de 40 gates i 30 gats ferals que viuen als carrers del poble i la cria dels quals suposa un problema obvi per als veïns.

Justificació de l’interès públic i general de la proposta:És d’especial interès poder parar un problema creixen com és la presencia de colònies felines que any rere any es van fent més grans i de forma incontrolada. Provocant disputes entre veïns i sofriment innecessari a animals que acaben morintatropellats i per infeccions de  ferides produïdes per accidents, mossegades de gossos, baralles, etc.
Els gats ferals són necessaris per al control natural de les plagues de rosegadors, motiu pel qual és necessari el seu control i la seva cura.

Pressupost aproximat de l’acció:3.600€

Itinerari fonts de Breda

Descripció breu i precisa de la proposta:Petit recorregut de 10 Km visitant unes 15 fonts de la població de Breda.

Justificació de l’interès públic i general de la proposta:Impulsar el turisme i la població de Breda a conèixer el patrimoni de les fonts del nostre poble.

Pressupost aproximat de l’acció:6.883€

Llibre-guia sobre la fauna vertebrada del municipi de Breda

Descripció breu i precisa de la proposta:Es proposa l’edició d’un llibre sobre la vertebrada (peixos, amfibis, rèptils, aus i mamífers) de Breda, de caràcter divulgatiu, molt visual, amb força imatges (dibuixos i fotografies), que sigui estil guia.
El llibre, a més, inclourà un apartat amb propostes de conservació, gestió i millora per a la gestió i conservació de les espècies i els hàbitats.
Amb aquesta finalitat, caldrà fer un treball previ de prospecció i diagnosi de la fauna vertebrada del municipi i dels hàbitats on viu, per tal de tenir un coneixement en detall -a hores d’ara desconegut- de la riquesa faunística del nostre municipi.

Justificació de l’interès públic i general de la proposta:La cultura del país també es mesura pel coneixement i l’estimació dels seus valors
naturals.
Partint d’aquesta premissa, el llibre que aquí es proposa pretén la divulgació i
preservació de la nostra riquesa faunística, actuant en dos àmbits:
– Apropar el conjunt de vilatans i vilatanes de Breda, grans i petits, el coneixement de la fauna vertebrada del nostre municipi i dels hàbitats on viu, per tal que tothom pugui descobrir, conèixer i, per tant, respectar aquest patrimoni natural tan valuós.
– Alhora, que tant el llibre com l’informe adjunt esdevinguin una eina útil en la planificació i en l’ordenació del municipi: una guia per als gestors per a preservar, i si cal, millorar l’estat de conservació d’aquestes espècies animalsi dels seus hàbitats.

Pressupost aproximat de l’acció:3.960€

Instal·lació d’un parc saludable

Descripció breu i precisa de la proposta:Instal·lar un parc saludable a la zona esportiva de Cal Batlle, a continuació de les pistes de petanca, entre l’espai de jocs infantils i el camp de futbol.

Justificació de l’interès públic i general de la proposta: Contribuir a la millora de la salut dels vilatans i vilatanes

Pressupost aproximat de l’acció:5.675€

Instal·lació d’un parc de cal·listènia

Descripció breu i precisa de la proposta:La cal·listènia és un sistema d’entrenament que es duu a terme amb moviments que involucren diferents músculs al mateix temps, a partir d’exercici amb el propi pes corporal.

Justificació de l’interès públic i general de la proposta:Millora d’estat físic i l’estat anímic, a mesura que són assolides les pròpies fites.
Proporciona una afició saludable.
Facilita les relacions socials entre els qui el practiquen.
Ofereix un punt de trobada a l’aire lliure, uns objectius compartits i una pràctica en comunitat.
Permet una relació transversal entre persones de diferents edats.
Millora en l’estètica personal.
Un parc de cal·listènia donaria la possibilitat a totes les persones a poder competir i organitzar events esportius en els que Breda podria participar i donar-se a conèixer.

Pressupost aproximat de l’acció:5.808€

Millora de la zona d’aparcament de Can Guilleumes

Descripció breu i precisa de la proposta:

1. Llums: 2 Opcions
a) Canviar els dos fanals alts per 3 a la paret cara al pàrquing i si cal afegir-ne
algun altre.
b) Baixar l’alçada dels llums a 4 metres
2. Arbrat: actuacions
a) Plantar arbres ja grandets on tocava (8 arbres)
b) Proposta artística participativa: Plantar arbrets dels veïns en la llenca per
construir, una filera a 1 metre de la vora del pàrquing

Justificació de l’interès públic i general de la proposta: Rehabilitar la zona, que sobretot és de joc i passeig, fent la menys perifèrica i més amable.
Evitar al màxim la contaminació lumínica i també el fum dels cotxes.
Que sigui agradable per les cases que hi donen i pels vianants i nens que hi juguen.
Aconseguir tenir una zona d’ombra.

Pressupost aproximat de l’acció: 8.000€

Creació d’una àrea d’aparcament per autocaravanes

Descripció breu i precisa de la proposta:Habilitar en un lloc adequat de la vila una àrea destinada a l’aparcament d’autocaravanes pels visitants de la nostra població que utilitzin aquest mitjà de transport, amb l’objectiu de facilitar les operacions necessàries de manteniment com la recàrrega (llum, aigua …) o el buidatge de les aigües brutes, així com oferir la possibilitat de pernoctació per un període limitat (48-72 hores).

Justificació de l’interès públic i general de la proposta:Atesa la condició turística de Breda, al peu d’un entorn natural de gran bellesa com és el Montseny i a pocs quilòmetres de la Serra del Montnegre, aquesta proposta ha d’actuar com un reclam per atraure més visitants durant tot l’any, que beneficiarà el comerç i l’hostaleria local.

Pressupost aproximat de l’acció:15.000€

Projecte d’un nou pati a l’escola bressol El Petit Montseny

Descripció breu i precisa de la proposta:Transformar el pati de l’escola bressol en un espai educatiu més de l’escola on els infants puguin viure experiències úniques en contacte amb la natura.

Justificació de l’interès públic i general de la proposta:Com tots sabem, les primeres experiències són sumament importants. Un nen que ha crescut i jugat amb terra i entre vegetació no solament s’haurà divertit, sino que sense adonar-se també haurà incorporat olors, textures, colors, i infinitat de sensacions que sorgiran en qualsevol moment de la seva vida com experiències molt agradables, que evocaran una infantesa com ha de ser la de tots els nens, feliç.

Pressupost aproximat de l’acció:2.500€

 • Adequació d’una oficina de l’Espai Jove per fer un box d’assaig

  Descripció breu i precisa de la proposta:Facilitar un buc d’assaig insonoritzat a una de les oficines de l’espai jove, una sala municipal, oberta als joves perquè tinguin un espai on poder assajar. La sala també seria oberta als ciutadans i entitats que així ho demanessin.

  Justificació de l’interès públic i general de la proposta:A Breda no existeix cap lloc on els joves puguin assajar.
  Amb aquest espai es voldria dinamitzar la cultura musical, fent tallers o assajos i fent
  Accessible la música a tothom.

  Pressupost aproximat de l’acció:14.127,66€

  • Foment de les TIC entre joventut i emprenedors

   Descripció breu i precisa de la proposta:Convertir l’Espai Jove de Breda, mitjançant l’adquisició de materials didàctics, en un centre especialitzat en la formació en programació i robòtica, tot aprofitant l’embranzida que aquest sector té ne la societat actuals i contribuir, d’aquesta forma, a l’educació dels nostres joves en una àrea que registra un baix índex d’atur i esdevé, a la vegada, un complement indispensable per a la creació i gestió de tot tipus de negocis.

   Justificació de l’interès públic i general de la proposta:L’economia de Breda, tot i els canvis importants dels darrers anys, ha estat enfocada a uns sectors molt específics i tradicionals. L’exemple de diverses empreses locals centrades en el sector de l’enginyeria i metal·lúrgia, marquen el camí futur, la creació de riquesa i la generació de llocs de treball pels nostres fills.

   Pressupost aproximat de l’acció:10.000€

   • Instal·lació de jocs infantils a una plaça

    Descripció breu i precisa de la proposta:Instal·lació conjunt de jocs infantils (gronxadors, etc) a la plaça que es consideri adient.

    Justificació de l’interès públic i general de la proposta:Millora de les instal·lacions lúdiques pels infants a les diverses places.

    Pressupost aproximat de l’acció:11.000€

    • Parc innovador a la plaça Salvador Riera

     Descripció breu i precisa de la proposta:Volem fer una remodelació i construir un nou parc ecològicament sostenible i d’educació viva. Un parc fabricat artesanalment amb fusta de robínia (acàcia) amb un espai de psicomotricitat, torreta amb tobogan, un gronxador niu i un bosquet
     d’arbres.

     Justificació de l’interès públic i general de la proposta:Que Breda tingui un parc innovador, diferent, ecològicament sostenible i d’educació
     viva, amb elements i materials naturals com la fusta d’acàcia.

     Pressupost aproximat de l’acció:14.749,90€

     • Rocòdrom

      Descripció breu i precisa de la proposta:Adaptació d’un espai per fer activitat d’escalada amb rocòdrom. Es podria intentar dins del poliesportiu com a Hostalric o fora com a Riells

      Justificació de l’interès públic i general de la proposta:Una nova activitat per adults i petits amb la possibilitat d’extraescolar o simplement
      aprendre un esport diferent

      Pressupost aproximat de l’acció:12.000€

      • Arranjament i millores a la barbacoa del poliesportiu

       Descripció breu i precisa de la proposta:
       – Desplaçar barbacoa de lloc per facilitar-ne l’ús
       – Fer coberta per poder utilitzar en cas de pluja
       – Millorar la xemeneia d’extracció de fums

       Justificació de l’interès públic i general de la proposta:Donat la gran quantitat d’associacions que fan servir aquesta instal·lació, des de fa
       molts anys, i que de vegades el mal temps ha obligat a suspendre activitats, facilitant
       la tasca de les persones que hi treballen.

       Pressupost aproximat de l’acció:11.000€

       • Arranjament del paviment de la pista del poliesportiu

        Descripció breu i precisa de la proposta: Actuació consistent en el rebaix del paviment i afinat del mateix, tapat de totes les irregularitats i forats i rejuntat de les juntes

        Justificació de l’interès públic i general de la proposta:La pista poliesportiva del pavelló municipal és utilitzada per a la realització de les
        diferents activitats del Club Patí Breda com per altres activitats esportives i lúdiques (tant del conjunt de tota la població, com de l’escola, etc).
        Queda plenament justificada l’actuació per ser una actuació que beneficia tant al Club Patí com a tots els ciutadans del municipi.

        Pressupost aproximat de l’acció:12.100€