CONSULTA L’ORDRE DEL DIA: ORDRE DEL DIA PLE GENER 2020

El proper dilluns 27 de gener a les 20.30h la Sala de Plens de l’Ajuntament de Breda acollirà una nova sessió plenària ordinària, la primera d’aquest 2020. Com sempre, es podrà seguir en directe a través de Facebook Live a la pàgina de l’Ajuntament de Breda a aquesta xarxa social.

A la sessió s’aprovarà, si s’escau, el resultat de l’escrutini de la votació del procés de Pressupostos Participatius 2019-2020, celebrat el passat 11 de gener. La millora dels lavabos de l’Escola Montseny va ser la proposta guanyadora amb 79 vots. Valorada en 20.000€, esgota la partida del Pressupost Municipal per aquest procés i serà l’única que es durà a terme durant aquest any. Un altre dels punts de l’ordre del dia tractarà l’aprovació inicial del Pla Estratègic de Subvencions 2020-2022 pel municipi de Breda, que establirà els àmbits en els quals l’Ajuntament de Breda podrà atorgar subvencions a entitats, col·lectius i associacions.

Pel que fa a equipaments municipals en la sessió de dilluns s’aprovarà, en cas de tenir una votació favorable, l’expedient de contractació, mitjançant procediment obert, de la concessió de serveis de gestió, explotació i obres de les pistes municipals de pàdel. Per altra banda es donarà compte de l’estat de les obres de la via ciclista que unirà Breda amb l’estació de RENFE de Riells i Viabrea – Breda.

En un altre ordre de coses es tractarà l’aprovació de la compareixença en un recurs contenciós administratiu com a co-demandat. En cas d’aprovar-se l’Ajuntament de Breda compareixerà en un litigi entre l’Ajuntament de Vilobí d’Onyar i el Departament d’Interior, provocat per la negativa d’aquest consistori al requeriment de canviar el seu reglament de Guàrdia Municipal per a que els seus agents deixin de portar armes elèctriques. En tal cas l’Ajuntament de Breda donaria suport a l’Ajuntament de Vilobí d’Onyar per a discutir la legitimitat de la tinença d’aquest tipus d’armes per part de les Guàrdies Municipals. El Ple també estimarà, si s’aprova el punt, les al·legacions presentades per INCASÒL a la modificació del conveni per a la construcció d’habitatges amb protecció oficial amb aquest ens que l’Ajuntament de Breda va aprovar per unanimitat en l’anterior sessió. Concretament es va deixar sense efecte una clàusula que recollia l’exempció del pagament d’impostos fins a la construcció d’aquestes vivendes, que després de 14 anys encara no s’ha produït.

La sessió també tractarà l’aprovació definitiva de la nomenclatura i numeració dels carrers del Polígon Industrial Sud. En l’anterior sessió plenària, el 26 de novembre de 2019, es va aprovar inicialment que el carrer que circumval·la tota la zona industrial es dirà “Avinguda de la Dona Treballadora” i el carrer restant, perpendicular al primer, es dirà “Carrer Dolors Bassa”, en honor a la consellera de Treball i presa política de l’Estat Espanyol. En l’apartat de mocions se’n presenten dues: per reclamar la nul·litat de la sentència i la llibertat immediata d’Oriol Junqueras i la resta de presos i preses polítiques; i de rebuig a la resolució de la Junta Electoral Central respecte el M.H. President de la Generalitat Quim Torra i l’Eurodiputat Oriol Junqueras.