CONSULTA L’ORDRE DEL DIA: ORDRE DEL DIA PLE JULIOL 2020

El proper dilluns 27 de juliol a partir de les 20.30 hores tindrà lloc una nova sessió plenària ordinària. Serà la primera que es torni a realitzar oberta al públic després de la pandèmia provocada per la Covid-19. L’assistència de públic tindrà l’aforament limitat per tal de mantenir la distància de seguretat. Excepcionalment es celebrarà a l’Espai Jove per tal de tenir més espai disponible. Per a assistir l’ús de mascareta serà obligatori. En la sessió es decidiran els dies de Festa Local de l’any 2021. La proposta actual és pels dies 8 i 9 de setembre.

En matèria econòmica es tractaran dues modificacions de crèdit. La primera, 5/2020, de transferència de crèdit entre partides de diferent vinculació jurídica, destinarà 20.000€ de la partida de Pressupostos Participatius a la partida d’inversions en equipaments educatius per a la remodelació dels lavabos i vestidors de l’Escola Montseny, proposta guanyadora del procés de Pressupostos Participatius 2019. El mateix punt contempla la transferència de 10.000€ del fons de contingència a la partida d’inversió en equipaments esportius per a la licitació d’una marquesina per a la graderia del Camp de Futbol Municipal. La segona, 6/2020, de modificació de crèdit mitjançant crèdit extraordinari, destinarà 24.000€ d’una partida de retirada de cablejat a l’establiment d’un punt de desaigüament de caravanes i una altra partida de 7.000€ per a la compra d’un armari per a guardar comandes destinat a la reactivació del comerç local. Per altra banda el punt també contempla una modificació de crèdit de 4.300€ per a un conveni de manteniment de l’estació de FFCC de Riells i Viabrea. En aquest mateix punt també hi ha contemplades dues partides més: una de 7.500€ per al Programa de Reactivació del Comerç Local de Breda; i una altra de 1.700€ per a la signatura d’un conveni amb l’escola de música Güell de Riells i Viabrea per incentivar la formació musical dels vilatans de Breda, dos punts que també s’hauran d’aprovar durant la sessió.

El Programa de Reactivació del Comerç Local de Breda, en cas d’aprovació de les bases reguladores, repartirà fins a 250 targetes-moneder per valor de 30€ cadascuna a aquelles persones que acreditin una compra d’un mínim de 100€ a qualsevol establiment de Breda. En el cas del conveni amb l’escola de música Güell, s’arriba a aquest acord arran del tancament de l’Escola de Música Municipal. Per a continuar prestant el servei, encara que sigui de forma indirecta, aquest conveni garanteix una plaça als vilatans bredencs interessats i bonificarà la meitat de la quota mensual durant el curs 2020/21.

Durant el Ple també es tractaran l’aprovació provisional de la modificació puntual de les Normes Subsidiàries al Carrer Marcel·lí Trunas i l’aprovació del conveni de cessió d’instal·lacions i projecte elèctric de la UA16 a favor d’Endesa Distribución Electrica SLU. Per altra banda, s’informarà de tres qüestions. La primera fa referència a les gestions referents a menjadors escolars: fa unes setmanes, 7 Ajuntaments, inclòs l’Ajuntament de Breda, van signar una petició per tal de poder signar convenis de gestió amb el Consell Comarcal de la Selva per tal de poder dur a terme una gestió indirecta del servei des dels mateixos consistoris. La segona fa referència a l’estat de les obres de la via ciclista que ha d’unir Breda amb l’estació de FF.CC de Riells i Viabrea-Breda: els treballs estan pràcticament acabats. S’estan ultimant els darrers detalls i la inauguració tindrà lloc properament. La tercera qüestió fa referència a les gestions per tal d’incorporar els estudis de quart d’ESO a Breda: la voluntat és la creació d’un “institut-escola”. Un projecte educatiu a Breda, desvinculat de l’Institut Vescomtat de Cabrera d’Hostalric i que aculli els alumnes bredencs de 3 a 16 anys.

Pel que fa a l’apartat de mocions se’n presenten 3: de suport a la necessitat de creació d’una comarca del Baix Montseny, presentada conjuntament pels grups d’ERC i CUP; sobre els romanents municipals, presentada pel grup de JxCAT i sobre la participació del món local en la gestió de fons provinents del pla de recuperació per a Europa, Next Generation EU, presentada pel grup del PSC.