Consulta l’ordre del dia: ORDRE DEL DIA PLE 29 DE NOVEMBRE 2021

El proper dilluns 29 de novembre tindrà lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament un nou Ple Municipal Ordinari. Com és habitual es podrà seguir en directe per Facebook Live, a través de la pàgina de Facebook de l’Ajuntament de Breda.

Aquesta serà la última sessió plenària ordinària de l’any, pel que es tractarà l’aprovació inicial del Pressupost General 2022. En la proposta que es porta a Ple els comptes del consistori per l’any vinent pujaran a un total de 4.035.275€. D’aquesta quantitat, es preveu un total de 567.665€ en inversions reals, dels quals 120.000€ arribaran a través d’operacions de crèdit a llarg termini. Aquesta sessió també es tractarà l’aprovació inicial de la plantilla orgànica de personal de l’Ajuntament per a l’any 2022, que serà d’un total de 44 persones, així com la relació de llocs de treball, on es descriu i es regula la tasca de cadascun.

Durant aquesta sessió es tractaran dues modificacions de crèdit. La primera, 15/2021, mitjançant suplement de crèdit. En cas d’aprovació es destinaran 37.200€ del romanent de tresoreria per a amortitzacions de deute bancari. La segona, 16/2021, mitjançant transferència de crèdit entre partides de diferent vinculació jurídica. En cas d’aprovació es destinaran 15.000€ per a necessitats sorgides en béns i serveis, que es retirarà d’altres partides d’aquest mateix capítol i que no s’esgotaran en el que queda d’any.

Altres punts inclosos en l’ordre del dia són:

  • Aprovar l’encàrrec de gestió a favor del Consell Comarcal de la Selva per la implantació de la taxa justa en matèria de recollida i tractament de residus.
  • Aprovar l’addenda d’adhesió al conveni de col·laboració per al manteniment de l’Oficina d’habitatge del Baix Montseny, compartida entre els ajuntaments d’Arbúcies. Llinars del vallès, Sant Celoni i Santa Maria de Palautordera.
  • Ratificar l’acord del Consell de la Comunitat de Municipis del Baix Montseny d’incorporació dels municipis de Sant Pere de Vilamajor i de Cànoves i Samalús com a nous membres de la comunitat.

A l’apartat de mocions, se’n presenten quatre:

  • En defensa del territori i rebuig al projecte d’una indústria extractiva al municipi d’Osor.
  • De suport a la proposta presentada per les associacions de voluntaris de Protecció Civil a Catalunya, perquè els sigui concedida la Creu de Sant Jordi.
  • Amb motiu del dia 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència vers les Dones.
  • Per la lluita contra el canvi climàtic, suport al compliment del Pacte Verd Europeu i manifestar el rebuig a la moratòria de la Generalitat respecte a les plantes de valorització energètica i l’ampliació de les mateixes.

Finalment a l’apartat d’assumptes urgents es tractarà una cinquena moció que s’ha hagut de presentar per procediment d’urgència per una qüestió de temps. Es tracta d’una moció sobre la sentència del TSJC que implica l’obligatorietat d’un 25% de les classes en castellà a l’escola i que recentment va ser ratificada pel Tribunal Suprem, així com de suport i adhesió al manifest de Somescola.cat