El proper divendres 14 d’octubre a les 20.30 hores tindrà lloc al Centre Cívic la presentació de la Plataforma Unitària per República Catalana de Breda. La presentació s’acompanyarà de la xerrada ‘Com desobeir a l’Estat Espanyol?’, que comptarà amb la presència de Benet Salellas, Diputat al Parlament de Catalunya per la CUP; Santi Vidal, Senador a Corts Generals per ERC i Jordi Turull, Diputat al Parlament de Catalunya per Junts pel Sí i President del seu Grup Parlamentari.

Durant els propers mesos la Plataforma organitzarà diversos actes sobre com es desenvoluparà la transició cap a la República Catalana i per resoldre dubtes que planteja aquesta situació. La culminació serà el 9 de juny de 2017, quan es realitzarà un acte final per la independència amb la participació de tots els partits polítics adherits.

La Plataforma, sorgida d’una iniciativa ciutadana, exposa al seu manifest que ‘tant els representants polítics com el poble organitzat estiguem a l’altura del moment històric’, per a culminar el procés de ‘ruptura i alliberament’. El text també indica que ‘Les majories independentistes dels ajuntaments hauran d’acordar, visualitzar i aplicar fins a les darreres conseqüències una plataforma unitària basada en la unilateralitat, que tingui en compte el confrontament amb l’estat i doni eines contra la repressió d’aquest’, així com considera imprescindible ‘que hi hagi una mobilització popular que defensi aquesta plena sobirania’.

Adhesió formal de l’Ajuntament de Breda

En el Ple Municipal Ordinari del Passat 3 d’octubre l’Ajuntament de Breda va adherir-se formalment a la Plataforma per via d’urgència, així com el seu manifest. El punt que tractava l’adhesió es va aprovar per unanimitat. Per altra banda, els partits Esquerra Republicana de Catalunya, Partit Demòcrata Català, Candidatura d’Unitat Popular i Moviment d’Esquerres també van adherir-se a la Plataforma, a més de la delegació de Breda de la ANC.

La Plataforma Unitària per de la República Catalana de Breda es compromet a impulsar i donar suport al Parlament de Catalunya i al Govern de la Generalitat en totes les mesures que es decideixin prendre pel que respecta al procés d’independència de la nació catalana. D’aquesta forma la intenció és la de mantenir la unitat durant aquesta etapa final del procés i donar suport a les institucions catalanes fins a les darreres conseqüències. Per a continuar amb aquesta postura la Plataforma vol ser el més transversal possible i obrir-se a tots els agents polítics i socials del municipi, començant una tasca per a donar a conèixer la iniciativa a totes les persones i entitats de Breda per a que s’adhereixin, tant a títol individual com col·lectiu.