El proper dijous 13 de desembre a les 19h tindrà lloc a l’Espai Jove la presentació de la xarxa de fibra òptica al municipi. L’empresa Adamo Telecom, una de les que ha posat en marxa el seu Pla de Desplegament per portar la xarxa a tot el municipi informarà a la població de l’estat de la mateixa i de les condicions necessàries per a poder disposar d’aquest servei a la llar.

La xarxa de fibra òptica permetrà als usuaris una velocitat màxima d’1 GB un cop completat tot el desplegament per via terrestre, fet pel qual ha d’arribar el cable de fibra des de la C-35 fins a Breda. La construcció d’aquesta connexió es farà aprofitant les obres de la via ciclista que unirà el poble de Breda amb l’estació de RENFE de Riells i Viabrea – Breda. Per tant, durant la primera fase que la velocitat serà de 300 MB.

Mentrestant, la connexió es realitzarà per via aèria gràcies a la tecnologia WiMAX. S’instal·larà una antena emissora a les immediacions de l’estació de Riells i Viabrea i una altra receptora situada a l’edifici de l’Ajuntament de Breda, a partir de la qual es distribuirà a tot el municipi un cop estigui preparada l’estructura física.