El proper divendres 8 d’abril a partir de les 19h el Centre Cultural Els Forns acollirà la presentació del llibre “Històries del Montseny”, del doctor en arquitectura i estudiós del Montseny Òscar Farrerons. L’acte de presentació comptarà amb la participació de l’autor del llibre acompanyat per Andreu Pujol, historiador i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Breda; i per Àngel Madrià, director de l’Editorial Gavarres, responsable de l’edició d’aquest llibre.

“Històries del Montseny” repassa més d’una setantena d’històries relacionades amb el massís del Montseny, algunes de les quals s’han convertit en llegendes. S’hi poden trobar relats coneguts per la gent que habita la zona i d’altres que coneixen poques persones. Històries sobre fortificacions, relats fantàstics, dones d’aigua, de guerra i de mort, d’esglésies i de sants o d’oficis i tradicions, entre d’altres.

Òscar Farrerons fa anys que es dedica a caminar per les diferents rutes del Montseny i a estudiar la societat i l’estil de vida de les persones que habiten els terrenys del massís, tant del present com de generacions passades. Ha publicat al voltant d’una desena de llibres relacionats amb diferents aspectes del Montseny. En clau bredenca destaquen alguns com “Fonts del Montseny”, elaborat en col·laboració amb el fotògraf bredenc Adrià Corella o “Romànic i Montseny” en el que surt el campanar de Breda com a imatge de portada.