El proper diumenge 29 de gener a les 12 del migdia el Museu Municipal Josep Aragay acollirà la presentació del llibre ‘Noucentisme a Barcelona’, de Bernat Puigdollers i Aleix Catasús. El llibre desgrana el rastre present del moviment noucentista a la capital de Catalunya. D’aquesta forma l’obra ajuda a difondre el llegat d’aquest moviment a la ciutat barcelonina, molts cops emmascarat per la fama del moviment modernista.

El Noucentisme va deixar una gran petjada tant a Barcelona com a moltes poblacions catalanes. Moltes de les seves obres anaven encarades a una funció social. Ja sigui des del punt de vista de l’arquitectura o l’urbanisme, amb obres tals com escoles, biblioteques o parc i jardins; intel·lectual, amb institucions com cultural com l’Institut d’Estudis Catalans; així com altres disciplines com la literatura.

El llibre conté un recull de l’obra de Josep Aragay, un dels gran exponents del moviment noucentista i fortament vinculat amb la Vila de Breda, on va viure entre el 1925 i el 1973, any de la seva mort, i on va arribar a ser regidor de cultura. Aragay va destacar en diferents disciplines, tals com el dibuix, gravat, pintura o la ceràmica. Una de les obres més destacades d’Aragay a Barcelona és la font de Santa Anna, una de les més antigues de la ciutat. De la mateixa forma, els autors han triat una il·lustració d’Aragay per a la portada del llibre.