El proper diumenge 29 de gener a les 12 del migdia el Museu Municipal Josep Aragay acollirà la presentació del llibre ‘Noucentisme a Barcelona’, de Bernat Puigdollers i Aleix Catasús. El llibre desgrana el rastre present del moviment noucentista a la capital de Catalunya. D’aquesta forma l’obra ajuda a difondre el llegat d’aquest moviment a la ciutat barcelonina, molts cops emmascarat per la fama del moviment modernista.

El Noucentisme va deixar una gran petjada tant a Barcelona com a moltes poblacions catalanes. Moltes de les seves obres anaven encarades a una funció social. Ja sigui des del punt de vista de l’arquitectura o l’urbanisme, amb obres tals com escoles, biblioteques o parcs i jardins; intel·lectual, amb institucions culturals com l’Institut d’Estudis Catalans; així com altres disciplines com la literatura.

El llibre conté un recull de l’obra de Josep Aragay, un dels grans exponents del moviment noucentista i fortament vinculat amb la Vila de Breda, on va viure entre el 1925 i el 1973, any de la seva mort, i on va arribar a ser regidor de cultura. Aragay va destacar en diferents disciplines, tals com dibuix, gravat, pintura o ceràmica. Una de les obres més destacades d’Aragay a Barcelona és la decoració ceràmica de la font de Santa Anna, una de les més antigues de la ciutat. De la mateixa forma, els autors han triat una il·lustració d’Aragay per a la portada del llibre.