Actualment es troben en procés de redacció els diferents PAESC de les Comarques Gironines. Els PAESC són els Plans d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima. Són documents estratègics de planificació energètica i climàtica local. Es distriubeixen en les anomenades unitats de paisatge, zones que poden englobar diversos municipis propers d’una mateixa zona.

Els organismes involucrats en la redacció del PAESC de les comarques gironines organitzen un procés participatiu obert a la ciutadania per a la redacció de cada pla. El proper dimarts 1 de febrer a les 18h tindrà lloc un taller participatiu virtual sobre el PAESC de la unitat de paisatge Montseny, en la que es troba Breda. En aquesta sessió qualsevol persona, entitat, associació o agent del territori que tingui interès podrà debatre el model energètic que es vol al municipi, conèixer els aspectes més destacables de la diagnosi del PAESC i fer propostes pròpies. La trobada es farà a través de la plataforma Zoom. Cal inscripció prèvia que es pot formalitzar a través del següent enllaç: INSCRIPCIÓ AL TALLER PARTICIPATIU.

Les propostes recollides a la sessió es pujaran a l’espai Decidim, un contenidor d’idees que estarà habilitat del 2 de febrer al 2 de març i on cadascú podrà aportar noves idees i fer comentaris a les ja publicades per a enriquir-les. S’estudiaran les que tinguin un major consens entre la ciutadania per estudiar la seva incorporació als documents. Per participar-hi cal registrar-se a través del següent enllaç: REGISTRE.

Carregueu-vos d’energia i decidiu el futur del vostre territori!