Durant els mesos d’octubre i novembre es duran a terme els primer passos d’un procés de participació ciutadana que implicarà els vilatans i les vilatanes de Breda en la redacció d’un nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, el document que ha de definir el model urbanístic de la Vila en les properes dècades. En les properes setmanes el Centre Cívic 1 d’Octubre acollirà uns tallers participatius on la ciutadania donarà la seva opinió en diferents aspectes del futur model urbanístic del municipi, com mobilitat, infraestructures, habitatge, equipaments o espais públics.

Les dates dels diferents tallers són el dimarts 16 d’octubre, on es presentarà públicament el procés de redacció del POUM; el dijous 18 d’octubre es celebrarà el 1r dels 3 tallers participatius; el dijous 25 d’octubre serà el segon taller i el dijous 8 de novembre serà la data del 3r i últim d’aquests tallers. En tots quatre casos, les sessions seran a les 20 hores al Centre Cívic 1 d’Octubre.

La redacció del futur POUM s’allargarà fins el 2022. Els tècnics del Consell Comarcal de la Selva duran a terme la tasca de redacció, tenint en compte en la mateixa les idees i suggeriments fets per la ciutadania en aquests tallers de participació. La tasca de gestió anirà a càrrec d’un grup motor de nova creació que actuarà com a primer impulsor de propostes i primer filtre d’anàlisi i opinió. També es crearà el Consell Assessor Urbanístic Municipal per la redacció del POUM, un òrgan de caràcter consultiu amb l’objectiu de fomentar la participació de la ciutadania en els processos urbanístics de planejament. Més extens que el grup motor, estarà format per membres de l’equip de govern, un representant de cada grup polític amb presència a l’Ajuntament, membres de l’equip redactor, tècnics municipals, un mínim de 3 representants d’entitats municipals significatives i un mínim de 2 membres destacats de la ciutadania. D’aquesta forma els vilatans i vilatanes de Breda tindran representats de la vida social del municipi en la totalitat del procés del pla urbanístic que definirà el desenvolupament del municipi en els propers anys.