Els centres educatius de primària i secundària del municipi, l’Escola Montseny i la seu de Breda de l’Institut Vescomtat de Cabrera, duen a terme una campanya de recollida d’oli usat per al seu reciclatge. Els alumnes dels dos centres tenen la possibilitat de reciclar l’oli doméstic usat.

Cadascun dels alumnes que participa a la campanya té la possibilitat d’aconseguir per un preu de 50 cèntims d’euro un ‘Pot Olisses’, un recipient d’1’5 litres per abocar l’oli directament de la paella amb un sistema pràctic de tancament. Aquests recipients es poden aconseguir al centre educatiu on estudia l’alumne. El disseny dels pots està pensat per a oferir una gran resistència i un tancament òptim per a evitar pèrdues. En els pots es pot posar l’oli utilitzat per cuinar, així com el procedent de conserves. Es poden posar aquests diferents tipus en el mateix pot, i no cal colar-lo. Cal tenir en compte que l’oli procedent de la paella cal deixar-lo refredar abans d’abocar-lo al ‘Pot Olisses’ corresponent.

Un cop el recipient és ple es pot portar als punts de recollida situats als centres educatius en l’horari convingut a cada centre. Un cop entregat un recipient ple s’entrega un de net per a tornar a repetir el procés.

La col·laboració a la campanya neix del conveni entre l’Ajuntament de Breda i la ‘Fundació Asproseat, Empresa i Treball’, encarregada de la manipulació i rentat dels pots. Segons aquest conveni la Fundació Asproseat, que dóna llocs de treball per a persones amb discapacitat intel·lectual, s’encarrega de la manipulació de l’oli usat i de la gestió dels punts de recollida del municipi, situats a l’Escola Montseny i a la seu de Breda de l’Institut Vescomtat de Cabrera. Altres organismes i empreses que participen d’aquesta campanya són l’Ajuntament d’Arbúcies amb la col·laboració de l’empresa ‘Aqualogy Medio Ambiente’ i l’Associació Montseny Guilleries per a persones amb discapacitat intel·lectual.