El Banc dels Aliments de les Comarques de Girona ha engegat una campanya informativa sobre els lots de pots de 400 grams de mongeta blanca cuita que s’han retirat del mercat arran del brot de botulisme que va afectar dos bombers del parc de Palafrugell a finals del passat mes de juny. Malgrat la retirada immediata dels lots afectats després de la confirmació de l’origen del brot el Banc dels Aliments extrema la prudència i recomana revisar l’origen del producte i retornar-lo en cas que sigui dels lots afectats per a evitar nous contagis.

Els lots afectats pertanyen a cinc marques diferents, envasats i distribuïts per la companyia Hermanos Cuevas S.A.  a diferents supermercats. Els pots es venien sota les marques Condis, Bonpreu, Ifa Eliges, El Cultivador, i Hiper Dino i els números de lot són L-146-16, L-151-16, L-158-16, L-168-16 i L-176-16.

Des del moment que es va tenir constància del brot de botulisme l’Agència de Salut Pública de Catalunya (Aspcat) va retirar del mercat els lots afectats. No obstant, des del Banc d’Aliments es recomana revisar les conserves que es puguin tenir a casa i si són d’algun dels lots afectats retornar-los per a evitar més casos.