El proper dissabte 28 d’octubre a les 19.30 el Pati de l’Abadia acollirà la representació de l’obra de teatre ‘Neus’, amb text i direcció de Núria de Calella i música de Marc Egea. La peça narra la història de Neus Català, lluitadora antifeixista en el marc de la Guerra Civil Espanyola i la Segona Guerra Mundial, tant a Espanya com a França. Després de ser capturada va ser enviada al camp de concentració de Ravensbrück, essent la única catalana supervivent dels qui van passar per aquest camp. Entre altres accions, Neus Català es va fer càrrec de 182 nens orfes de la colònia Las Acacias de Premià de dalt, amb els quals va creuar la frontera francesa.

‘Neus’ és un espectacle en petit format on es repassa la cronologia dels fets més rellevants de la vida de Neus Català. El text vol fer que l’espectador reflexioni, pensi i senti en la força vital i moral de la protagonista i pugui sentir empatia amb el seu esperit de lluita.

La representació de l’obra s’emmarca en la celebració de l’assemblea general 2017 de l’associació ‘Amical de Mauthausen’, que es celebrarà al Centre Cívic de Breda el diumenge 29 d’octubre. Durant la jornada els assistents a l’assemblea seran rebuts oficialment per l’alcalde de Breda, Dídac Manresa, a l’Ajuntament de Breda. També gaudiran d’una visita guiada per la Vila. Finalment, es desplaçaran al monument que recorda els 9 habitants del Baix Montseny deportats als camps de concentració del nazisme de Riells del Montseny per a retre un homenatge.