Els passats 20 i 21 de novembre es va celebrar la consulta popular per determinar la relació del poble de Breda amb el Cercle Bredenc. La propera finalització del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) definirà els usos urbanístics del poble durant les properes dècades i implica haver de prendre una decisió sobre disposar o no d’un equipament per a activitats culturals i festives.

L’Ajuntament va deixar en mans de la ciutadania la decisió de mantenir o fer canvis en la relació contractual que ara mateix uneix l’Ajuntament de Breda amb l’associació propietària de l’equipament que a dia d’avui acull gran part de l’activitat cultural, social i ludicofestiva de Breda.

La convocatòria estava oberta a un total de 3.324 persones, número d’habitants majors de 16 anys empadronats a Breda. Van acudir a votar 912, el que correspon a un 27,44% del cens. Aquesta xifra supera el llindar mínim del 10% que el consistori va fixar per a donar-la com a vàlida i acceptar i acatar el resultat de la mateixa. El resultat final va ser el següent:

  • Opció A, mantenir la relació contractual actual amb el Cercle Bredenc: 363 vots.
  • Opció B, treballar per fer que el Cercle Bredenc sigui de titularitat municipal: 408 vots
  • Opció C, centrar els esforços en la construcció d’un nou equipament al marge del Cercle Bredenc: 134 vots

Amb aquest resultat, que proclama com a guanyadora l’opció B, l’Ajuntament iniciarà els tràmits per fer que l’edifici del Cercle Bredenc sigui de titularitat pública municipal. A partir d’ara el consistori buscarà la forma més adient per a dur a terme aquest compromís adquirit amb la ciutadania.