El passat dilluns va tenir lloc un nou Ple Municipal Ordinari, el primer de l’any 2021. A causa de la situació sanitària actual i les mesures de seguretat en vigor la sessió va ser tancada al públic, com comença a ser habitual. La sessió es troba disponible en vídeo al canal de YouTube de l’Ajuntament de Breda.

El punt més destacat de l’ordre del dia va ser l’establiment i reglament regulador del servei de Policia Local de Breda. Després que tant la Comissió de Policia de Catalunya com el Conseller d’Interior a verda a la creació d’un Cos de Policia Local al municipi, el Ple va autoritzar aquest nou pas en el procés de transformació de l’actual Guàrdia Municipal a Policia Local. El punt es va aprovar amb els vots favorables dels grups d’ERC i JXCAT, l’abstenció del PSC i el vot contrari del grup de la CUP. El següent punt va aprovar la modificació 1/21 de la plantilla orgànica de personal i la relació de llocs de treball de l’Ajuntament amb el mateix resultat a la votació. D’aquesta manera es crearan les places necessàries per a l’establiment d’aquest servei i facilitar així la seva posada en marxa un cop aquest estigui totalment disponible.

En un altre ordre de coses properament s’iniciarà l’expedient de resolució del contracte de les obres del desglossat de la fase 2 del projecte d’urbanització de la UA16: Sector Industrial Sud. Es tracta d’un pas necessari per a una nova licitació dels treballs d’urbanització pendents al sector corresponent al polígon industrial de Cal Batlle, corresponents a millores en els serveis d’electricitat i telefonia. Aquest punt es va aprovar amb el vot a favor d’ERC i l’abstenció de la resta de grups del Ple.

Pel que fa a l’ensenyament es va aprovar la nova afectació com a Institut-Escola de l’edifici municipal, actualment destinat a usos docents d’estudis d’Educació primària, a partir del proper curs 2021-2022. A partir del curs vinent l’Escola Montseny es convertirà en un Institut-Escola, pel que els estudis de 4art d’ESO també s’impartiran al municipi. Això suposa que els estudis de secundària que actualment s’imparteixen a la seu de Breda de l’Institut Vescomtat de Cabrera d’Hostalric s’integraran a l’estructura de l’Institut-Escola Montseny. Aquest canvi obre l’opció a que l’edifici actual de l’Escola Montseny s’hi imparteixin també classes de secundària. El punt es va aprovar amb els vots a favor d’ERC i CUP i les abstencions de JXCAT i PSC.

A la sessió es van tractar altres punts:

  • Aprovació del conveni de delegació de competències per la prestació dels Serveis Socials Bàsics i Especialitzats entre l’Ajuntament de Breda i el Consell Comarcal de la Selva: aprovat amb el vot a favor de tots els grups excepte el de la CUP, que va votar en contra.
  • Aprovació del conveni marc de col·laboració sobre la Xarxa Territorial de Museus de les comarques de Girona: aprovat per unanimitat.
  • Aprovació de l’adhesió al Consorci de les Vies Verdes de la Diputació de Girona: aprovat amb el vot a favor d’ERC, JXCAT i PSC i l’abstenció de la CUP.
  • Aprovació de l’adhesió al Pacte d’Alcaldies pel Clima i l’Energia Sostenible: aprovat per unanimitat.
  • Ratificació de dos decrets d’assignació de funcions i d’increment salarial a empleats de l’Ajuntament: aprovats amb el vot a favor d’ERC i l’abstenció de la resta de grups.
  • Aprovació de l’annex de millores de les condicions de treball complementàries a l’acord comú actual: aprovat per unanimitat.

A l’apartat de mocions se’n va presentar una a càrrec del grup municipal d’ERC en suport al Conseller Bernat Solé, acusat de desobediència greu per l’1 d’octubre. La moció es va aprovar amb el vot a favor d’ERC, JXCAT i CUP i el vot en contra del grup del PSC.