Aquest dijous al matí s’ha retirat el niu de vespa velutina que es trobava a la copa d’un arbre al carrer Josep Aragay, el primer detectat al municipi d’aquesta espècie invasora. Els tècnics encarregats de la seva retirada han aplicat primer un producte insecticida a l’interior del niu per a poder procedir a la seva retirada amb total facilitat i seguretat. Un cop morts tots els exemplars a l’interior del niu s’ha procedit a la seva retirada i posterior destrucció.

Els nius d’aquesta espècie són fàcilment identificables: acostumen a estar a la part superior dels arbres, tenen forma esfèrica o cònica i poden arribar a ser més grans que una pilota de futbol. Des de l’Ajuntament de Breda es demana a la població que estigui alerta i si visualitza més exemplars o nius informi a la Guàrdia Municipal. En cas de no contactar físicament podeu trucar al número de telèfon 972 870 252.

La vespa asiàtica és una espècie invasora provinent del nord de la India i de Xina. S’alimenta dels insectes que habiten als camps, principalment d’abelles de la mel. No ataquen a les persones si no es senten amenaçades. La seva picada pot ser més dolorosa que la d’una abella o vespa autòctona degut a la seva major mida, però no suposa un perill més gran que aquestes espècies per als éssers humans.