Repte! Aprèn jugant

Qui canta?

Descobreix qui canta al bosc de ribera amb aquest joc d’associació de sons i fotografies! L’objectiu d’aquest és relacionar els sons característics d’uns animals amb les seves respectives fotografies. Comença ara mateix i aprofita aquesta oportunitat per aprendre i divertir-te alhora!

  •  El primer cant correspon al de la garsa (Pica pica)

  • El segon so és el de la granota verda (Pelophylax perezi)

  • El tercer so correspon al cant del pit-roig (Erithacus rubecula)

  • El quart al tudó (Columba palumbus)

  • El cinquè so correspon al cant del rossinyol bord (Cettia cetti)

  • El sisè és el cant de la mallerenga carbonera (Parus major)

El joc de les fulles

Amb aquest joc aprendràs a diferenciar la fulla d’una alzina (Quercus ilex) amb la de l’alzina surera (Quercus suber). Fixa’t en les característiques de les fulles, com la forma, els marges, la grandària i la nervació i tria quina fulla pertany a cada espècie.

La fulla de l’esquerra correspon a una fulla d’alzina (Quercus ilex) i la de la dreta a una alzina surera (Quercus suber). Està clar que la diferència més destacable entre aquests dos arbres es l’escorça. Quercus suber té una escorça suberificada molt característica que fa que sigui pràcticament inconfusible amb l’alzina, però sabem distingir igual de fàcil les fulles d’aquests dos arbres?

Bé, les fulles de l’alzina i l’alzina surera es diferencien perquè les fulles de l’alzina són d’un color verd més fosc i brillant que les de l’alzina surera, que són d’un color verd més clar i apagat. A més a més, les de l’alzina surera tendeixen a ser més lobulades o arrodonides i amb els marges més llisos que les de l’alzina que són més aviat dentades o serrades.

Cal tenir en compte que aquestes característiques poden variar lleugerament segons les condicions ambientals i l’edat de l’arbre.

Sabries dir de qui és cada petjada?

En aquest repte descobriràs com són les petjades del senglar, la guineu, el cabirol i l’esquirol. D’aquesta manera, quan vagis al bosc i trobis alguna petjada podràs saber si es correspon a la d’algun d’aquests animals.