Aquest dijous l’Espai Jove de Breda va acollir la presentació de la xarxa de fibra òptica al municipi davant d’una sala plena de vilatans i vilatanes interessats per aquest nou servei. Responsables d’Adamo, una de les empreses que desplegarà la seva pròpia xarxa de fibra òptica i prestarà servei, van informar a la ciutadania sobre l’estat de la mateixa. Actualment hi ha zones aïllades del municipi que ja tenen la instal·lació completa i tenen disponible la fibra òptica. No obstant, la previsió és que al mes de febrer la xarxa estigui desplegada al 100% al nucli urbà. Pel que fa a les masies i vivendes fora del nucli urbà la companyia assevera que es buscarà una solució a mida de cada habitatge per tal que totes les llars del poble en puguin disposar.

La xarxa de fibra òptica arribarà a Breda abans que es faci la connexió terrestre de la xarxa de Breda a la xarxa que passa per la carretera C-35. S’aprofitaran les obres de la via ciclista a l’estació de RENFE de Riells i Viabrea-Breda per fer aquesta connexió. Provisionalment, i després d’estudiar diverses alternatives, es farà arribar l’internet d’alta velocitat per radiofreqüència. Una antena emetrà el senyal des d’Hostalric fins a una antena receptora situada a l’Ajuntament de Breda, i des d’aquí es distribuirà per tot el poble. Les proves de velocitat realitzades demostren que amb aquest sistema la velocitat assolida és molt propera als 1.000 MB de descàrrega i 300 MB de pujada, velocitat màxima que s’assolirà amb la connexió terrestre a la xarxa general. Un cop feta, es mantindrà l’estructura de la connexió per radiofreqüència per a mantenir una redundància i no interrompre en servei en cas d’avaria.

Per a més informació sobre el futur servei es pot consultar el web www.adamo.es. Per altra banda el grup empresarial MASMÓVIL també està desplegant una xarxa pròpia i també oferirà servei d’internet d’alta velocitat amb fibra òptica en un futur.