Els propers dimecres 3 i dijous 4 de gener entre les 18 i les 20 hores l’Espai Jove celebrarà un taller d’elaboració de rap per a aprendre a crear cançons pròpies. L’activitat comptarà amb la presència de Vicenç Josep Bertran, productor musical, DJ i pedagog especialitzat en ‘Hip-Hop pedagogy’, una tècnica educativa que aposta per l’inclusió d’aquest estil musical com a recurs educatiu i d’inspiració per a que els alumnes esdevinguin agents socials i polítics. L’acompanyarà Aída Cáliz, estudiant de Ciències Polítiques i especialitzada en estudis sobre el feminisme i la construcció de gènere.

La finalitat d’aquest taller és treballar les bases del concurs musical ‘Hip-Hop per la Pau’, un certamen creat per l’Institut Català Internacional per la Pau adreçat a estudiants de secundària, batxillerat i formació professional d’entre 12 i 25 anys que té per objectiu de fomentar la creativitat i donar visibilitat al compromís del joves en l’àmbit de la pau. Els participants al taller tindran la possibilitat de presentar la peça al concurs, representant l’Espai Jove en la categoria de centres i entitats d’acció socioeducativa, culturals, juvenils o cívics. Cada centre pot presentar una sola peça de rap, de creació i interpretació pròpia tant en els versos com en la música, en un vídeo de quatre minuts de durada com a màxim. El certamen premiarà les dues millors peces de les dues categories del concurs. El primer premi consisteix en l’enregistrament i producció musical d’una peça de rap, de temàtica vinculada a la pau, en un estudi professional de gravació amb assessorament artístic. El segon consisteix en un taller de rap impartit a l’entitat o centre guanyador per un professional del hip-hop de prestigi reconegut.

Amb aquest taller l’Espai Jove de Breda busca assolir diversos objectius a través d’una activitat d’oci adaptada als interessos de molts joves, com per exemple fomentar  la capacitat crítica dels joves envers ells mateixos i el seu context a partir de la potencialitat pedagògica que la música porta intrínseca; adquirir un seguit d’habilitats socials, que proporcionin als joves un desenvolupament personal satisfactori en l’àmbit social, laboral i acadèmic mitjançant l’anàlisi de les seves lletres i improvisacions i reballar les habilitats d’expressió artística dels joves perquè puguin gaudir d’un temps de lleure actiu.

Per a més informació i inscripcions podeu consultar les xarxes socials de l’Espai Jove o contactar a través del correu electrònic espaijove.breda@gmail.com o el número de telèfon 686 937 917.