El proper diumenge 18 a les 18 hores la Sala Gran del Cercle Bredenc acollirà l’obra de teatre El més petit de tots, inspirada en el conte que Lola Anglada va crear l’any 1937. L’obra comença amb la Jordina, una noia que s’amaga a les golfes de casa l’àvia després d’una discussió amb els pares. Allà descobreix com va ser la infantesa de la seva àvia. Acompanyada per tres músics que apareixen d’una vella capseta de música, trobarà El més petit de tots, un llibre que li canviarà la vida. La Jordina s’imagina què faria el protagonista del llibre a la Barcelona actual, i s’adona que els valors que “El més petit de tots” defensava llavors són, encara ara, necessaris de reivindicar. La Jordina reviurà diversos moments del conte i baixarà de les golfes amb una actitud completament diferent.

El més petit de tots és un conte redactat i il·lustrat per la narradora infantil i dibuixant Lola Anglada l’any 1937, en plena Guerra Civil Espanyola, a partir de la figura creada per Miquel Paredes. L’escultor català va crear la figura per encàrrec del Comissiariat de Propaganda de la Generalitat de Catalunya. Símbol de la lluita antifeixista del catalanisme popular durant la guerra, representa un nen que avança vestit amb una granota d’obrer -vestimenta característica dels milicians-, amb una senyera a la mà dreta i el puny esquerre alçat, que crida a lluitar contra els facciosos.

Les entrades es poden obtenir de forma anticipada a Santa Anna Moda, Rosa Perruquers, El Pati de Breda i als membres de la junta directiva del Cercle Bredenc. El preu és de 6€ per als socis de l’entitat i 9€ per als no socis. Els nens i nenes de fins a 10 anys que vagin acompanyats d’un adult amb entrada podran entrar de franc. Els nois i nois de fins a 15 anys que vagin sols podran entrar a un preu de 3€.