Entre el 13 i el 15 de juliol s’ha celebrat a la zona esportiva de Breda la tercera edició del “Munay Festival”. Segons dades de l’organització unes 1.800 persones han acudit al festival, que enguany ha passat de quatre a tres dies. Els organitzadors valoren positivament aquesta xifra pel fet de tenir una assistència similar a les dels altres anys tenint en compte aquesta reducció en la durada i la coincidència amb altres festivals del mateix tipus que hi ha hagut aquest cap de setmana. L’Ajuntament de Breda valora positivament l’experiència gràcies a la convivència cívica i pacífica que ha existit al municipi durant aquests dies, tal com va passar en les dues primeres edicions. La presència del festival també ha activat l’economia de la vila, destacant un impacte positiu entre el sector hostaler i comercial.

L’Ajuntament de Breda vol mostrar el seu agraïment als veïns del municipi per la seva bona predisposició a l’acollida del festival, i la paciència mostrada davant les molèsties que s’hagin pogut ocasionar. Des del consistori també es vol destacar i agrair la tasca de la Guàrdia Municipal i els Mossos d’Esquadra, que durant quatre dies han treballat per a vetllar per a la seguretat, el bon funcionament de l’esdeveniment, i una convivència adequada entre assistents i vilatans. També cal mencionar l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Breda, que han ajudat a la tasca dels cossos de seguretat de forma voluntària. Finalment aquest agraïment també es fa extensiu a tots aquells que han fet possible que el “Munay Festival” s’hagi desenvolupat de forma satisfactòria.

L’Ajuntament de Breda també valora positivament l’experiència gràcies a l’actitud cívica dels assistents i dels vilatans de Breda, que ha afavorit la convivència i el bon desenvolupament tant del festival com la vida dels vilatans de Breda durant la durada del mateix. Els quatre dies del “Munay Festival” s’han desenvolupat amb un caire cívic i respectuós per part de tothom, sense incidents ni problemes d’ordre públic, i amb una acollida veïnal majoritàriament positiva.

Pel que fa a l’impacte econòmic la valoració que fan els comerciants del municipi és positiva. Encara pendent de dades més definitives, la tònica general entre els establiments hostalers i comerços d’alimentació és la d’un augment significatiu de les vendes durant aquest cap de setmana. No obstant, aquest any ha canviat la tendència dels anteriors i les vendes s’han concentrat principalment als establiments més propers a la zona del festival. Els comerciants també destaquen que tot i que ha estat superior a altres caps de setmana, ha estat inferior a altres anys. Aquest fet es deu a la major concentració de gent a la zona més propera al festival i a la millora de l’oferta d’alimentació dins del recinte.

El cartell del “Munay Festival” va aplegar més de vuitanta artistes amb un important predomini de diferents variants de música electrònica com Psytrance i els estils derivats, així com altres sons. Aquest any s’han potenciat les activitats complementàries, com obres de teatre, tallers de meditació, activitats de circ i altres actes com xerrades divulgatives de la filosofia “Munay”, concepte en el qual es va inspirar la organització del festival.