Entre el 6 i el 9 de juliol s’ha celebrat a la zona esportiva de Breda la segona edició del ‘Munay Festival’. L’Ajuntament de Breda valora positivament l’experiència gràcies a la convivència cívica i pacífica que ha existit al municipi durant aquests quatre dies, tal com va passar en la primera edició. La presència del festival també ha activat l’economia de la vila, destacant un impacte positiu entre el sector hostaler i comercial.

L’Ajuntament de Breda vol mostrar el seu agraïment als veïns del municipi per la seva bona predisposició a l’acollida del festival, i la paciència mostrada davant les molèsties que s’hagin pogut ocasionar. Des del consistori també es vol destacar i agrair la tasca de la Guàrdia Municipal i els Mossos d’Esquadra, que durant quatre dies han treballat per a vetllar per a la seguretat, el bon funcionament de l’esdeveniment, i una convivència adequada entre assistents i vilatans. També cal mencionar l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Breda, que han ajudat a la tasca dels cossos de seguretat de forma voluntària. Finalment aquest agraïment també es fa extensiu a tots aquells que han fet possible que el ‘Munay Festival’ s’hagi desenvolupat de forma satisfactòria.

L’Ajuntament de Breda també valora positivament l’experiència gràcies a l’actitud cívica dels assistents i dels vilatans de Breda, que ha afavorit la convivència i el bon desenvolupament tant del festival com la vida dels vilatans de Breda durant la durada del mateix. Els quatre dies del ‘Munay Festival’ s’han desenvolupat amb un caire cívic i respectuós per part de tothom, sense incidents ni problemes d’ordre públic, i amb una acollida veïnal majoritàriament positiva.

 Pel que fa a l’impacte econòmic la valoració que fan els comerciants del municipi també és positiva. Els diferents bars i restaurants del municipi han notat un augment de clients, significativament superior al d’altres caps de setmana, així com diversos establiments de la vila que també han registrat un creixement de les vendes respecte a altres caps de setmana. No obstant, l’impacte és menor que el que va tenir l’any anterior, gràcies en part a la millora de l’oferta comercial i d’alimentació dins del recinte del festival, que ha passat de 10 a 30 establiments.

El cartell del ‘Munay Festival’ va aplegar més de cent artistes amb un important predomini de diferents variants de música electrònica com Psytrance i els estils derivats, així com altres sons com Dance Hall, Drum&Bass o Reggae. Pels dos escenaris del ‘Munay’ han passat artistes referents dins dels seus respectius gèneres, com els israelians ‘Astrix’, ‘Captain Hook’ i ‘Painkillers’, els londinencs ‘Deekline’ i ‘Serial Killaz’, el jamaicà ‘Skarra Mucci’ o el francès ‘Talamasca’. També ha comptat amb diferents tallers de meditació o ioga entre altres activitats, així com xerrades divulgatives de la filosofia ‘Munay’, concepte en el qual es va inspirar la organització del festival.