Aquest matí l’alcalde de Breda, Dídac Manresa, ha rebut Josep Polanco, director dels serveis territorials del Departament d’Ensenyament a Girona, i Jordi Carreras, membre de la secció d’obres i manteniment del Departament, a la visita que han realitzat per a comprovar l’estat de les obres del nou institut de secundària. A la trobada també eren presents Elena Herberg, directora de l’Institut Vescomtat de Cabrera d’Hostalric, centre que gestiona el nou institut bredenc, i Mònica Ruscalleda, cap d’estudis adjunt i del centre.

Durant la visita s’ha comprovat l’estat de les obres de muntatge i condicionament dels mòduls prefabricats i els terrenys que conformaran el pati de l’institut, treballs que estan en la seva recta final. Un cop acabats, es procedirà a la urbanització del carrer Manel de Genovart per a tenir els accessos en òptimes condicions i a dotar al centre del mobiliari i els recursos necessaris per al bon desenvolupament de l’activitat educativa a partir del proper 12 de setembre, data d’inici del nou curs escolar.

L’equipament consta de tres mòduls prefabricats connectats entre sí per un passadís central. Polanco remarca la importància de la connexió entre els mòduls, a diferència d’altres centres que compten amb mòduls independents, destacant la sensació de conjunt que aporta aquest fet, facilitant la organització del centre. La superfície total és de 577m2. Destaquen les quatre aules de 60 m2 per a cadascun dels quatre grups i dues aules de 45m2 per a altres activitats com informàtica o desdoblaments d’assignatures. La resta de superfície es completa amb la sala de professors, despatxos i altres serveis.

A partir del 12 de setembre els alumnes de 1r i 2n d’ESO estrenaran el nou equipament situat a la futura Plaça de les Escoles, a tocar de l’Escola Montseny. D’aquesta forma els alumnes que han començat els estudis de secundària el curs 2015/16 es traslladaran des de l’Espai Jove, emplaçament que ha acollit la estrena de l’ESO a Breda de forma provisional. En els propers anys s’aniran introduint progressivament la resta de cursos restants, fet que suposarà l’ampliació de les instal·lacions.