El passat 6 de maig a la Sala Polivalent del Centre Cívic la Consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Dolors Bassa, i la diputada al Parlament de Catalunya per ‘Junts pel Sí’, Anna Caula, van participar a la xerrada-col·loqui ‘L’Estat del Procés, organitzada per l’Associació de Veïns Vilatans de Breda. En l’acte, presentat pel periodista Jordi Purti, les dues ponents van analitzar la situació política catalana i van respondre a les preguntes de la ciutadania, que va omplir el recinte. Dolors Bassa i Anna Caula van remarcar el diari que es realitza tant al Govern com al Parlament per posar les bases per fer de Catalunya un nou Estat, tenint en compte tots els problemes que puguin sorgir en el seu desenvolupament.

La Consellera va voler destacar que el fet de participar a aquesta mena d’actes serveix per explicar a la ciutadania que els treballs continuen endavant encara que siguin tan visibles en l’activitat diària. Precisament la ciutadania va respondre a l’acte omplint la Sala Polivalent del Centre Cívic i preguntant els seus dubtes a les dues ponents. Anna Caula va voler destacar l’empenta de la gent. Segons la seva opinió, aquest fet és positiu perquè ‘es un bon símptoma de que cap a on anem és cap on es vol anar’.

Les respostes més esperades pels assistents de l’acte es van donar a les preguntes sobre quant temps més cal esperar per veure la culminació d’aquest procés i les conseqüències polítiques i jurídiques que pot tenir el moment de la desconnexió. Dolors bassa es va mostrar optimista, reiterant el termini de 18 mesos que es va donar a inici de legislatura, matisant que poder s’allarga una mica més, però insistint en el treball diari que s’està fent ‘ben fet i en el temps adequat’. Per altra banda, Bassa va tranquil·litzar la població assegurant que en el moment de la desconnexió la Llei de Seguretat Jurídica aportarà les garanties necessàries per a que el dia a dia del territori continuï sense problemes.