La Plataforma Unitària per la República Catalana de Breda organitza el proper divendres 5 de maig la xerrada ‘El sindicalisme català davant el Referèndum’. El Centre Cívic acollirà a partir de les 20 hores una jornada on es debatrà sobre el paper que deuen tenir els sindicats de cara al referèndum d’independència que contempla el procés de desconnexió amb Espanya. A la xerrada hi participaran Camil Ros, secretari general d’UGT de Catalunya; Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya i Carles Sastre, secretari general de l’Intersindical-CSC.

Creada al mes d’octubre del 2016, la Plataforma Unitària per la República Catalana de Breda acull la majoria d’actors polítics del municipi, així com altres actors socials de la Vila. El 3 d’octubre l’Ajuntament de Breda va aprovar l’adhesió del consistori per unanimitat. Per altra banda els grups municipals d’ERC, CiU i CUP també es van adherir formalment, així com la secció local de Moviment d’Esquerres i de l’ANC. Des de la seva fundació ha organitzat diverses xerrades i debats relacionades amb diferents aspectes de l’organització del futur estat català en cas d’assolir la independència.

La Plataforma, sorgida d’una iniciativa ciutadana, exposa al seu manifest fundacional que ‘tant els representants polítics com el poble organitzat estiguem a l’altura del moment històric’, per a culminar el procés de ‘ruptura i alliberament’. El text també indica que ‘les majories independentistes dels ajuntaments hauran d’acordar, visualitzar i aplicar fins a les darreres conseqüències una plataforma unitària basada en la unilateralitat, que tingui en compte el confrontament amb l’estat i doni eines contra la repressió d’aquest’, així com considera imprescindible ‘que hi hagi una mobilització popular que defensi aquesta plena sobirania’. En conseqüència, es compromet a impulsar i donar suport al Parlament de Catalunya i al Govern de la Generalitat en totes les mesures que es decideixin prendre pel que respecta al procés d’independència de la nació catalana.