El proper dimecres 18 de setembre a les 20h el Centre Cultural Els Forns acollirà la primera sessió del cicle de xerrades “El canvi climàtic al Montseny. Vulnerabilitat i adaptació”, organitzada pel Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. Durant el mes de setembre es celebraran diverses xerrades a diversos punts del territori que ocupa la Reserva de la Biosfera del Montseny. Sota el títol “Onades de calor: com podem fer els nostres habitatges més confortables”, l’arquitecte i professor d’ecoarquitectura a la UDG Gabriel Barbeta donarà les claus per a aconseguir habitatges més eficients energèticament. D’aquesta forma s’aconseguirien habitatges més confortables, alhora que s’aconseguiria una reducció del consum i en conseqüencia un menor impacte mediambiental.

Paral·lelament es troba oberta al Centre Cultural Els Forns l’exposició “El canvi climàtic al Montseny. Vulnerabilitat i acceptació”, que mostra com el canvi climàtic afecta al nostre territori i les accions que es poden empendre per a preservar l’entorn on vivim. Restarà oberta fins el proper 22 de setembre.

El Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny ocupa un territori de 550 quilòmetres quadrats, englobant 18 municipis de La Selva, el Vallès Oriental i Osona en el que hi habiten al voltant de 50.000 persones. Les seves característiques biològiques úniques, on combina paisatges mediterranis i centreeuropeus, així com el seu patrimoni natural i cultural van propiciar que fos declarat Reserva de la Biosfera per la UNESCO l’any 1978 i Parc Natural el 1987.