El proper dijous 6 d’abril a les 20 hores tindrà lloc a la Sala Polivalent del Centre Cívic una xerrada informativa on s’explicaran les mesures que han de prendre els ciutadans en matèria de prevenció d’incendis. Més específicament, a la interfase urbana-forestal, que afecta a vivendes envoltades de bosc, així com nuclis de població del medi rural. A l’acte assistiran Enric Cano, cap de la Regió d’Emergències de Girona; Maria Pipió, representant de la Diputació de Girona, així com representants de del Cos d’Agents Rurals i del Consell Comarcal de La Selva.

En la xerrada els ponents detallaran les obligacions dels ciutadans pel que fa a la previsió d’incendis així com els millors consells per a complir-les. Aquestes obligacions es recullen a la llei 5/2003 de prevenció d’incendis forestals. A nivell ciutadà les obligacions més importants recollides per aquesta llei són assegurar l’existència d’una franja exterior de protecció d’almenys 25 metres d’amplada al voltant de les edificacions, lliure de vegetació seca; el manteniment del terreny de totes les parcel·les i zones verdes interiors a la franja de protecció en bon estat o mantenir nets de vegetació seca els vials de titularitat privada.

L’Ajuntament de Breda destinarà durant aquest 2017 destinarà 5.000€ del pressupost municipal per a la creació d’aquestes franges perimetrals al voltant del nucli urbà. Serà el primer cop que es destina una partida pressupostària per a aquesta finalitat al municipi.