L’Associació de Veïns Vilatans de Breda ha organitzat el proper dilluns 24  una xerrada informativa sobre els avantatges de l’alletament matern tant en la mare con en el nadó. Les ponents seran Maria Mercè Ribó, adjunta a la direcció de l’ABS Breda-Hostalric i la llevadores Lídia Costa. La cita serà a les 18.30 hores a la sala gran de l’Espai Jove.

L’Organització Mundial de la Salut i UNICEF recomanen l’alletament matern exclusiu fins als 6 mesos d’edat del nadó i la introducció progressiva d’altres aliments sense deixar d’alletar fins que el nadó arribi a l’any, com a mínim. El fet d’alimentar un nadó amb la llet materna conté diversos avantatges per a tots dos envers a altres alternatives, com la llet de vaca. La llet materna conté els nutrients idonis per a cada fase de creixement del nadó, alhora que l’ajuda a prevenir infeccions, al·lèrgies o altres malalties cròniques. Per altra banda, millora la recuperació de la mare després del part i ajuda a prevenir el càncer de mama i d’ovari a l’època pre-menopàusica.

Les ponents donaran les respostes necessàries a les preguntes que puguin sorgir, així com explicaran amb detalls els beneficis d’alimentar al fill propi amb la llet que produeix la mare després del part. Una llet que s’adapta a les característiques i necessitats del nadó i per tant, facilita el seu desenvolupament tant físic com cognitiu. Aquesta pràctica també reforça els vincles entre la mare i el seu nadó, que pot acabar revertint en una major seguretat personal i un major desenvolupament intel·lectual del nadó.