El proper dilluns 1 de maig el Centre Excursionista de Breda celebrarà la onzena edició de la Ruta Artur Osona, una de les sortides més destacades de l’entitat cada any. El recorregut s’iniciarà a Breda a les 7 del matí des del local del CEB, a l’esplanada de Can Xifré. Des d’aquí anirà pujant fins a Santa Fe del Montseny i farà el cim del Turó de l’Home. Finalment es tornarà a baixar a Santa Fe, punt on es donarà per acabada la ruta i esperarà un autocar per tornar a Breda. Es tracta d’un recorregut de 25 quilòmetres i més de 1.600 metres de desnivell. Hi haurà dos avituallaments durant el camí. Es tracta d’una sortida de dificultat alta, amb una previsió d’unes 8 o 9 hores per a acabar-la. El recorregut no està senyalitzat, fet pel qual el grup anirà junt tota l’estona. Cal portar aigua i esmorzar.

El preu de la sortida és 8€ pels socis del CEB i de 10€ pels no socis. És obligatori reservar plaça completant el formulari d’inscripció que trobareu al web del Centre Excursionista de Breda, http://centreexcursionistabreda.blogspot.com.es/.  La inscripció no serà vàlida sense el comprovant de la transferència bancària al compte: ES56 2100 0221 2001 0088 3641 posant referència RAO i nom del participant, que s’haurà de fer abans del 28 d’abril. El mateix 1 de maig es podran fer inscripcions al local del CEB a partir de les 6.30 hores, però aquestes no garantiran la tornada en autocar. Per altra banda i com sempre, és necessari estar federat. En cas de no estar-ho, l’entitat tramitarà una assegurança temporal amb un cost de 4€. El CEB es reserva el dret d’anul·lar la sortida en funció de la previsió meteorològica.

La Ruta Artur Osona porta del nom de un dels promotors del Centre Excursionista de Catalunya i creador de la primera guia excursionista de Catalunya, on sortia una ruta entre Breda i el Turó de l’Home. Més de 100 anys després de la seva mort, el 1901, el Centre Excursionista de Breda rememora les seves expedicions amb aquesta ruta, que es celebra cada 1 de maig des del 2007. Tot i ser barceloní, tenia forts lligams amb la Vila de Breda gràcies a una casa d’estiueig on va passar llargues temporades. Artur Osona va ser també un dels impulsors de la construcció de l’observatori meteorològic que hi ha dalt del Turó de l’Home.

Podeu trobar un accés directe al formulari d’inscripció al següent enllaç: INSCRIPCIÓ XI RUTA ARTUR OSONA