El proper dimarts 1 de maig el Centre Excursionista de Breda celebrarà la dotzena edició de la Ruta Artur Osona, una de les sortides més destacades de l’entitat cada any. El recorregut s’iniciarà a Breda a les 7 del matí des del local del CEB, a l’esplanada de Can Xifré. Des d’aquí anirà pujant fins a Santa Fe del Montseny i farà el cim del Turó de l’Home. Finalment es tornarà a baixar a Santa Fe, punt on es donarà per acabada la ruta i esperarà un autocar per tornar a Breda. Es tracta d’un recorregut de 25 quilòmetres i més de 1.600 metres de desnivell. Hi haurà dos avituallaments durant el camí. Es tracta d’una sortida de dificultat alta, amb una previsió d’unes 8 o 9 hores per a acabar-la. El recorregut no està senyalitzat, fet pel qual el grup anirà junt tota l’estona. Cal portar aigua i esmorzar.

El preu de la sortida és 8€ pels socis del CEB i de 10€ pels no socis. Hi ha la possibilitat de contractar transport per tornar de Santa Fe, contactant i demanant informació amb el CEB. És obligatori reservar plaça completant el formulari d’inscripció que trobareu a FORMULARI D’INSCRIPCIÓ RUTA ARTUR OSONA  La inscripció no serà vàlida sense el comprovant de la transferència bancària al compte:� ES56 2100 0221 2001 0088 3641 posant referència RAO i nom del participant. El mateix 1 de maig es podran fer inscripcions al local del CEB a partir de les 6.30 hores, però aquestes no garantiran la tornada en autocar. Per altra banda i com sempre, és necessari estar federat. En cas de no estar-ho, l’entitat en tramitarà una de temporal amb un cost de 4€. El CEB es reserva el dret d’anul·lar la sortida en funció de la previsió meteorològica.

La Ruta Artur Osona porta del nom de un dels promotors del Centre Excursionista de Catalunya i creador de la primera guia excursionista de Catalunya, on sortia una ruta entre Breda i el Turó de l’Home. Més de 100 anys després de la seva mort, el 1901, el Centre Excursionista de Breda rememora les seves expedicions amb aquesta ruta, que es celebra cada 1 de maig des del 2007. Tot i ser barceloní, tenia forts lligams amb la Vila de Breda gràcies a una casa d’estiueig on va passar llargues temporades. Artur Osona va ser també un dels impulsors de la construcció de l’observatori meteorològic que hi ha dalt del Turó de l’Home.