Aquest dimecres 1 de maig el Centre Excursionista de Breda celebrarà la tretzena edició de la Ruta Artur Osona, una de les sortides més destacades de l’entitat cada any. El recorregut s’iniciarà a Breda a les 7 del matí des del local del CEB, a l’esplanada de Can Xifré. Des d’aquí anirà pujant fins a Santa Fe del Montseny i farà el cim del Turó de l’Home. Finalment es tornarà a baixar a Santa Fe, punt on es donarà per acabada la ruta i esperarà un autocar per tornar a Breda. Es tracta d’un recorregut de 25 quilòmetres i més de 1.600 metres de desnivell. Hi haurà dos avituallaments durant el camí. Es tracta d’una sortida de dificultat alta, amb una previsió d’unes 8 o 9 hores per a acabar-la. El recorregut no està senyalitzat, fet pel qual el grup anirà junt tota l’estona. Cal portar aigua i esmorzar.

El mateix 1 de maig es podran fer inscripcions al local del CEB a partir de les 6.30 hores, però aquestes no garantiran la tornada en autocar des de Santa Fe del Montseny, pel que s’ha de contemplar la tornada amb transport privat. Per altra banda i com sempre, és necessari estar federat. En cas de no estar-ho, l’entitat en tramitarà una de temporal amb un cost de 4€. El CEB es reserva el dret d’anul·lar la sortida en funció de la previsió meteorològica.

La Ruta Artur Osona porta del nom de un dels promotors del Centre Excursionista de Catalunya i creador de la primera guia excursionista de Catalunya, on sortia una ruta entre Breda i el Turó de l’Home. Més de 100 anys després de la seva mort, el 1901, el Centre Excursionista de Breda rememora les seves expedicions amb aquesta ruta, que es celebra cada 1 de maig des del 2007. Tot i ser barceloní, tenia forts lligams amb la Vila de Breda gràcies a una casa d’estiueig on va passar llargues temporades. Artur Osona va ser també un dels impulsors de la construcció de l’observatori meteorològic que hi ha dalt del Turó de l’Home.