El proper diumenge tindrà lloc a l’aparcament del Cercle Bredenc la 41a edició de l’Aplec de la Sardana de Breda. La cita d’enguany comptarà amb la participació de les cobles La Principal de la Bisbal i Jovenívola de Sabadell. Per altra banda, la cobla Bisbal Jove tocarà només en torn de matí, i Vila d’Olesa ho farà només en torn de tarda. En cas de pluja es celebrarà a l’interior del Cercle Bredenc.

La primera de les 29 sardanes del programa començarà a les 10.30 hores. Per altra banda, el torn de tarda començarà a les 16 hores. Entre el repertori d’aquest any destaca l’estrena de la sardana “950 anys del Monestir de Breda”, un homenatge a l’aniversari de la consagració de l’antic Monestir de Sant Salvador. La peça, obra del compositor Xavier Pendón, serà interpretada per primera vegada per la cobla La Principal de la Bisbal. Altres sardanes destacades són les tradicionals “Breda Artesana” de Francesc Mas i Ros i interpretada per la Bisbal Jove i “El Campanar de Breda”, de M.Tudela i Benavent i interpretada de forma conjunta per totes les cobles.

L’Aplec de la Sardana és un dels actes amb més tradició de la Vila de Breda. Organitzat per la Colla Sardanista de Breda, porta celebrant-se cada segon diumenge d’abril des de l’any 1978.