El Consell Comarcal de La Selva convoca la 15a edició de la Beca de Recerca La Selva, una beca anual organitzada pel Centre d’Estudis Selvatans que té com a objectiu promoure la realització de treballs d’investigació en ciències socials i humanes en l’àmbit històric de La Selva.

La beca, d’una dotació de 5.000€, s’atorgarà al millor projecte inèdit de recerca en diversos camps científics. Seran preferents els projectes relacionats amb la història i la geografia, però també s’acceptaran projectes d’altres camps com antropologia, sociologia, economia, dret, filologia o art, entre d’altres.

Tots els interessats a optar a aquesta beca de recerca hauran de presentar el seu currículum, juntament amb una manifestació expressa de trobar-se al corrent de les seves obligacions tributàries i el projecte de la recerca a l’Arxiu Comarcal de La Selva. Podrà presentar-se per escrit a la seu de l’Arxiu, al carrer Sant Dalmau, 60 de Santa Coloma de Farners o per correu electrònic a la direcció aclaselva.cultura@gencat.cat. La data límit d’entrega és el 15 de gener de 2022

El jurat que determinarà el projecte guanyador estarà format per 5 membres: un membre de la junta directiva del Centre d’Estudis Selvatans, un altre designat pel president del Consell Comarcal de La Selva, dos professionals de recerca nomenats per les entitats convocant i organitzadora i el director de l’Arxiu Comarcal de La Selva. El jurat analitzarà i avaluarà tots els projectes i seleccionarà el projecte guanyador. El veredicte es farà públic el 31 de gener de 2022. L’adjudicatari de la beca podrà desenvolupar el seu projecte realitzant una recerca que podrà dur a terme fins el 31 de gener de 2023. El jurat podrà seguir el desenvolupament del treball mitjançant un tutor. Com a part del seguiment, sis mesos després de l’adjudicació de la beca el beneficiari presentarà una memòria de l’estat de la investigació.

En el següent enllaç podeu consultar les bases completes: BASES XIV BECA DE RECERCA LA SELVA 2021

Per altra banda aquest dissabte 27 de novembre la sala d’actes del Museu Etnològic del Montseny La Gabella d’Arbúcies acollirà la 13a trobada d’entitats locals de cultra i patrimoni de la Selva. A la jornada tindrà lloc la presentació del Llibre “La tradició terrissera de Breda (s.XV-s.XX). Terreres, obradors, forns, elaboració i vocabulari”, dels bredencs Anna Anglisano i Jordi Goñi i que és el resultat de la Beca de Recerca La Selva 2017. La presentació anirà a càrrec dels autors del llibre i de Jordi Tura, autor del pròleg.